İsrail'in İran saldırısına yanıt seçenekleri arasında ‘siber operasyonlar’ da yer alıyor

Katz, “Biz şunu söyledik: Eğer İran İsrail'e saldırırsa, biz de İran'a saldırırız. Bu taahhüdümüz halen geçerli” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AP

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail Ordu Radyosu'na verdiği röportajda ülkesinin İran'ın saldırısının ardından atacağı adımları dikkatle değerlendirdiğini söyledi.

Katz, “Biz şunu söyledik: Eğer İran İsrail'e saldırırsa, biz de İran'a saldırırız. Bu taahhüdümüz halen geçerli” ifadelerini kullandı. Katz ayrıca, olası bir karşılık konusunun Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğinde uygun çerçevede tartışılacağını söyledi.

Katz, uygun ve doğru kararların alınacağından emin olduğunu ifade etti.

İsrail Yayın Kurumu, siyasi ve güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde İsrail hükümetinin bugün (pazar) ilerleyen saatlerde İran saldırısına karşılık vermek için bir dizi seçeneği görüşmek üzere toplanacağını duyurdu. Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı'ndan (AWP) aktardığı habere göre, İsrail Yayın Kurumu’na konuşan kaynaklar İsrail'in doğrudan askeri bir karşılık vermesinin kesin olmadığını söyledi. Söz konusu kaynaklar, “İsrail'in çeşitli siber operasyonlar olasılığı da dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri var” dedi.

İran dün gece, Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlenen ve İranlı komutanların ölümüne yol açan saldırıya yanıt olarak İsrail'e füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada ‘yeni Siyonist maceralara daha güçlü ve kararlı bir karşılık verileceği’ uyarısında bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU