Kanarya Adaları'nda turizme karşı açlık grevi başlatıldı

Geçen yıl turist sayısı, nüfusun 6 katını geçti

Aktivistlerin açlık grevini ne kadar sürdüreceği henüz belli değil (AP)

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları Özerk Bölgesi sakinleri, aşırı turizmi protesto için açlık grevine gitti. 

Birleşik Krallık'ın (BK) kamu yayıncısı BBC'nin aktardığına göre, Canarias Se Agota (Kanarya Adaları Dur Diyor) adlı grup, turist yoğunluğunu protesto etmek amacıyla perşembe günü açlık grevine başladı.

Grubun sözcüsü Ruben Perez Flores "Yetkililer ya taleplerimizi dinleyecek ya da bu insanlar hayatlarını riske atacak" dedi. 

Resmi rakamlara göre geçen yıl Kanarya Adaları'nı toplamda 13,9 milyon turist ziyaret etti. Bu da 2022'ye kıyasla yüzde 13 artış anlamına geliyor. Adaların nüfusuysa 2,2 milyon.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adalara en çok turist BK ve Almanya'dan gidiyor. İspanyollar da yaz aylarında tatil için adayı tercih ediyor.

La Tejita hoteliyle Cuna del Alma tatil merkezinin süren inşaat çalışmaları da protestoları tetikleyen önemli olaylar arasında yer alıyor. 

Aktivistler, çevreye zarar vereceği ve daha fazla turist çekeceği gerekçesiyle otellerin inşaatının durdurulması için kampanya yürütüyor. 

Ancak bu hafta İspanya Temsilciler Kongresi'nde yapılan oylamada, Cuna del Alma'nın inşaatına devam edilmesi kararı verilmişti. Solcu Podemos ise 400 villadan oluşan tatil köyünün, Tenerife sahilindeki "son bakir bölgelerden birine" inşa edildiği uyarısını yapmıştı.

Açlık grevine ek olarak gelecek hafta başka protestoların düzenlenmesi de planlanıyor. Tenerife Doğa Dostları Derneği adlı çevreci grup da 20 Nisan'da eylem düzenleme çağrısı yaptı.

Bir başka aktivist örgüt Çevreciler Eylemde de gösterilere katılacaklarını duyurdu. Grubun açıklamasında, "Kanarya Adaları'nın bir sınırı olduğunu bir kez daha haykırmanın zamanı geldi" ifadelerine yer verildi.


Independent Türkçe, BBC, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU