Rusya, vatandaşlarına İsrail, Lübnan ve Filistin'e seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova “Filistin-İsrail çatışmasının yanı sıra Lübnan ve İsrail arasındaki Mavi Hat bölgesindeki durum istikrarsızlığını koruyor” dedi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bakanlığın Rus vatandaşlarına Ortadoğu'ya, özellikle de İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmalarını şiddetle tavsiye ettiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zaharova, Sputnik'e verdiği demeçte, “Ortadoğu'daki durum gerginliğini koruyor. Filistin-İsrail çatışmasının yanı sıra Lübnan ve İsrail arasındaki Mavi Hat bölgesindeki durum istikrarsızlığını koruyor” dedi.

Ürdün'de durumun istikrarlı olduğunu kaydeden Zaharova, “Rus vatandaşlarına, çok zorunlu haller dışında bölgeye, özellikle de İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.

Bloomberg haber ajansı dün ABD ve İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD ve müttefiklerinin İran ya da bölgedeki müttefik grupların İsrail'deki askeri ve hükümet hedeflerine füze ya da insansız hava araçlarıyla (İHA) büyük bir saldırı düzenleyebileceğine inandıklarını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU