Pizzacıya yönelik Rus saldırısına yardım eden Ukraynalının cezası belli oldu

Geçen haziranda gerçekleşen saldırıda 13 kişi ölmüş, 61 kişi yaralanmıştı

(AFP)

Ukraynalı bir adam, ülkesinin doğusundaki Kramatorsk kentinde bir pizzacıya Rusya'nın geçen yıl füze saldırısı düzenlemesine yardım ettiği gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savaştan zarar gören ülkenin başsavcılığından çarşamba günü yapılan açıklamada, "Bir kent sakini, işgalcilerin Kramatorsk'taki pizzacıya yönelik füze saldırısına rehberlik ettiği için ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı" dendi.

27 Haziran'da Ria Pizza'ya düzenlenen saldırıda aralarında roman yazarı Victoria Amelina'nın da bulunduğu 13 kişi ölmüş, 61 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda yakınlardaki birkaç yapı da tahrip olmuştu.

Başsavcılık, kimliği hemen belirlenmeyen hükümlünün Rusya kontrolündeki Donetsk bölgesinde bir istihbarat ajanı tarafından tutulduğunu ve restoran hakkında bilgi toplamakla görevlendirildiğini açıklamıştı.

Hükümlü teklifi kabul etti.

Şehir merkezinde, otoparkta askeri plakalı arabalar ve restoranda da askerlerin olduğunu fark etti.

Açıklamada adamın gizlice alanın iki videosunu çekip hemen Telegram'dan istihbarat görevlisine gönderdiği, daha sonra eylemlerinin kanıtlarını örtbas ettiği belirtildi.

Ukraynalı adam "Vatana ihanet gerekçesiyle mala el koyma" davasında mahkum edildi.

Kramatorsk, Ukrayna ordusunun bölge karargahına ev sahipliği yapan, cephe hattındaki bir kent. Restoran gazeteciler, yardım görevlileri ve askerlerin yanı sıra kent halkının da uğrak yeriydi.

Ukraynalı yetkililer Şubat 2022'de ülkeye istila başlatan Rus güçlerine yardım ve yataklık ettiklerinden şüphelenilen yurttaşlara yönelik soruşturma ve ceza davalarına hız veriyor.

Birleşmiş Milletler, savaşın başlamasından bu yana Kiev'de "işbirliği ve çatışmayla ilgili diğer suçlar nedeniyle bireylere karşı" 6 bin 600'den fazla ceza davası açıldığını duyurmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU