1980'lerin kült filmi, yapımcıların elinde nasıl değişti?

Klasiğin başarısı iki devam filmi ve iki çizgi roman serisini de beraberinde getirmişti

Meşhur vampir filminin başrollerinde  Corey Feldman, Jason Patric, Corey Haim, Dianne Wiest, Kiefer Sutherland ve Edward Herrmann yer almıştı (Warner Bros)

Kayıp Çocuklar (The Lost Boys), vampirleri karanlık ve şehvetli bir şekilde ele almasıyla 1980'lerin en ikonik korku filmlerinden biri haline geldi. Ancak başlangıçta, filmin senaristlerinden James Jeremias'ın aklında Peter Pan'den esinlenen çok daha farklı bir film vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık merkezli gazete Guardian, "How We Made" (Nasıl Yaptık) serisi için James Jeremias'la röportaj yaptı. 

Joel Schumacher imzalı filmi, Janice Fischer'la birlikte kaleme alan Jeremias, Anne Rice'ın Vampirle Görüşme (Interview With the Vampire) romanını okuduktan sonra, özellikle Claudia'nın sonsuza kadar 5 yaşındaki bir çocuğun bedeninde sıkışıp kalmasından etkilendiğini anlattı.

"Bu bana J.M. Barrie'nin Peter Pan'ini düşündürdü, filmin adı da buradan geliyor" diyen senarist, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Ya geceleri ortaya çıkmasının, uçabilmesinin ve büyümemesinin nedeni bir vampir olmasıysa? Kurgusal bir karakteri aldık ve ona farklı bir perspektifle baktık. Ya her şey iyilikten ibaret değilse ve kötü bir niyet varsa?

James Jeremias, yazarlara senaryo için 375 bin dolar ödendiğini de paylaştı. Ancak Jeremias'ın anlattığına göre, bir yıl sonra Warner Bros, Kayıp Çocuklar'ın büyük ölçüde farklı olmasını istedi.

"Çok acımasızdı"

O sırada yönetmenlik yapması planlanan ve daha sonra baş yapımcı olan Richard Donner'la bir toplantı yaptıklarını anlatan Jeremias ekledi: 

Çok acımasızdı. Filmi, seksin baş göstermediği bir zamanda geçen bir erkek macerası olarak tasarlamıştık. Ama stüdyonun istediği bu değildi.

Senarist, "Donner çocukların araba kullanabilecek yaşta olmalarını istiyordu. Kastettiği şey sevişecek kadar büyük olmalarıydı" diye devam etti.

Jeremias, senaryo satıldıktan sonra yapılan değişiklerin "ellerinde olmadığını" da ekledi.

8 buçuk milyon dolarlık bütçesine karşılık 32 milyon dolar kazanan film, hem ticari hem de eleştirel başarı elde etmişti. Klasiğin başarısı iki devam filmi ve çizgi roman serisini de beraberinde getirmişti. 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU