Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyecilik nedir biz biliriz

Erdoğan, “Yerel yöneticileri belirlerken cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım, bakanlar olarak tüm kabine yanınızda” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Arnavutköy'de düzenlediği mitingde konuştu.

“İstanbul'un şu andaki büyükşehir belediye başkanı Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez” diyen Erdoğan, “Bu akşam artık kampanya bitiyor. Yarın oylarımızı kullanacağız. Sandığa gümbür gümbür giderken Arnavutköy'ü gerçek belediyeciliğe, Murat Kurum kardeşime ve Mustafa Candanoğlu'na teslim ediyor muyuz? Yarın da sandıklara sahip çıkacağız” dedi Erdoğan özetle şunları söyledi:

Alana girerken alana sorun bakalım ne kadar katılım var, rakam nedir? 35 bin. Bu akşam artık kampanya bitiyor, yarın oylarımızı kullanacağız. Sandığa gümbür gümbür giderken Arnavutköy, Murat Kurum kardeşime teslim ediyor muyuz? Çok çalışacağız. Yarın da sandıklara sahip çıkacağız. Yerel yöneticileri belirlerken cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım, bakanlar olarak tüm kabine yanınızda. Kim aşkla hizmet edecekse tercihimizi onlardan yana kullanalım. Bu gerçek belediyeciliği iktidar yaparsak Arnavutköy her tür hizmeti alacaktır. İstanbul Havalimanını yaptık mı? Dünyanın sayılı havalimanlarından bir tanesi oldu. Çam Sakura Hastanesini yaptık, şu andaki belediye başkanı yolunu yapmadı. Onu da Ulaştırma Bakanlığı olarak biz yaptık.

"Eşi, dostu, aramanızı istiyorum"

Eve gittiğinizde eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. Ardından 31 Mart'ın önemini anlatacağız. Bu dostlarımızın da sandığa gitmesini sağlayacağız. Vizyonsuz adaylara oy vererek oylarını heba etmemeleri gerektiğini izah edeceğiz. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadığını anlatacağız.

“Belediyecilik nedir biz biliriz”

Bu Arnavutköy'ü belli bir seviyeye bu kardeşiniz getirdi. Bu adımları biz attık. Belediyecilik nedir biz biliriz. Şimdi de buraya bir bakan arkadaşımı İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak gönderdik. İşi bileni göndereceksin dedik. Yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul başka bir güne açılacak. Fatih'in emaneti bu şehre sahip çıkmanızı bekliyorum.

Kimi insan iş yapar, kimisi de sadece laf üstüne laf koyar. Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'u sel alır. İstanbul'un belediye başkanı meydanda yok. Kimi insan eser üretir, kimisi de polemik peşinde koşar.

Kastamonu'da sel oldu Murat Kurum çizmeleriyle oradaydı, deprem oldu Murat Kurum çizmeleriyle oradaydı. Bunlar neredeydi? Ara da bul. 81 vilayetimizin tamamına mührümüzü vurmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU