Papa Franciscus, Ukrayna ve Ortadoğu’da barış çağrısını yineledi

Papa, biri İsrailli, diğeri Filistinli iki kişiyi de selamladı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus / Fotoğraf: Reuters

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un sağlığının son zamanlarda endişe kaynağı olmasının ardından, yoğun Paskalya haftası programı öncesinde bugün daha iyi durumda olduğu göründü.

87 yaşındaki Papa, daha önceki haftalarda yaptığı gibi çoğunu okuması için bir yardımcıyı görevlendirmek yerine, önceden hazırlanmış metinlerin tamamını okuyarak daha iyi göründü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Papa Franciscus, Ukrayna ve Ortadoğu’da barış çağrısını yineleyerek, dinleyiciler arasında bulunan, her ikisi de uzun süredir devam eden İsrail-Filistin çatışmasında kızlarını kaybeden biri İsrailli, diğeri Filistinli iki kişiyi selamladı.

Papa onları, ‘birbirini seven ve aynı çarmıha gerilmeyi yaşamış’ iki arkadaş olarak nitelendirdi.

Papa Franciscus, bir aydan uzun süredir ara sıra soğuk algınlığı, bronşit ve grip olarak tanımlanan hastalıklara yakalandı.

Bu nedenle toplum önündeki konuşmalarını sınırlandırdı, bazı toplantıları iptal etti ve tıbbi kontroller için Roma’daki bir hastaneye gitti.

Papa’nın sağlık durumuyla ilgili endişeler, üç gün önce Aziz Petrus Meydanı’ndaki on binlerce kişinin katıldığı Palmiye Pazarı töreninde son anda vaaz vermekten vazgeçmesi nedeniyle yeniden ortaya çıktı.

Papa, pazar günü paskalya öncesindeki bir dizi törene başkanlık edecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU