AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşan Kurum: İstanbul'un hakkını İstanbul'a vereceğiz

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, 'Ak Parti Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi" başladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen miting için katılımcılar saat 10.30 itibarıyla alana alındı. Miting, vatandaşların alanı doldurmasının ardından saat 14.00'te başladı. İlk olarak AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen'in sahneye çıktığı mitingde, Ceyhun Çelikten, Uğur Işılak, Alişan ve Sinan Akçıl şarkılarını seslendirdi. Katılımcılar, miting alanında dev Türk bayrağı açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter, miting alanı üstünde tur attıktan sonra indi. Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ve çocuklarıyla platforma çıkıp vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hitabından önce, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Murat Kurum konuşma yaptı. İBB Başkan adayı Murat Kurum, "İstanbul'un ruhunu görmek isteyen varda gelsin buraya baksın. Burada yeniden İstanbul var, sadece İstanbul var. İnşallah 31 Mart'ta hep birlikte bayram yaşayacağız" dedi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB adayı Murat Kurum, vatandaşlara, "Saatleri kurun, geliyor Murat Kurum. Siz bize reisimizin emanetisiniz" diye seslendi. "Ancak gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Trafik çile olmaktan çıkacak, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerinin geleceğe umutla baktığı kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul" diyen Kurum, "Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. İstanbul beceriksizliğe mahkum edildi, hiç olmadığı kadar ihmal edildi" sözleriyle rakibi Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Kurum şöyle konuştu:

İşte İstanbul burada, liderimiz Erdoğan'ın dava arkadaşları burada. İstanbul'un iradesini görmek isteyen gelsin bu meydana varsın. İstanbul'un ruhunu görmek isteyen buraya baksın. Burada İstanbul'un değişim iradesi var, burada kararlı duruşu var, burada yeniden İstanbul var. 31 Mart'ta hep birlikte bayram yaşayacağız. 31 Mart geleceğimizin, evlatlarımızın huzur içinde yaşayacağı bayram günü olacak.

"Deprem endişesi kalmayacak"

İstanbul AK Parti belediyeciliğinin meşalesinin yakıldığı yerdir. Bize liderimizi, bize cumhurbaşkanımızı, bize Erdoğan'ı armağan eden şehirdir. Aziz İstanbullular işte biz böylesine bir İstanbul'da, bu aziz şehre hizmetkar olmak için yollardayız. Ancak samimi hayaller, gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Murat Kurum'un da bir hayali var. Öyle İstanbul hayal ediyoruz ki deprem endişesi kalmayacak. Trafik çile olmaktan çıkacak. Sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, kimsenin kendini yalnız hissetmediği İstanbul.

"Verdikleri vaatleri bile hatırlamadılar"

Bugün İstanbul iş bilmez yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. İstanbul liyakatsizliğin kurbanı oldu. Depreme hazırlayacağız değdiler tek çivi çakmadılar. İstanbul'da trafik çileye dönüştü. İstanbul'un kaynaklarını yetim hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Bunu da yüzleri kızarmadan savundular. İsrafı bitirdik dediler en büyüğünü yaptılar. Kadınlarımıza karşı bile ev hanımı ve çalışan kadınlar diye ayrımcılık yaptılar. Binlerce kadın emekçimizin ekmeği ile oynadılar.

Verdikleri vaatleri bile hatırlamadılar, bu milleti kandırdılar. Biz onların savurduğu paraları İstanbul projelerine kullanacağız. Onların kariyeri için kullandığı kaynakları İstanbul'a harcayacağız. Biz İstanbul'un hakkını İstanbul'a vereceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU