Libya, Tunus ile olan Ras Cedir sınır kapısını ‘durumun kontrolden çıkması’ nedeniyle kapattı

Libya tarafındaki sınır kapısında mahsur kalan vatandaşların Tunus’a girmelerine izin verildiği belirtildi

Libya ve Tunus arasındaki Ras Cedir Sınır Kapısı önünde arabalar sıraya giriyor / Fotoğraf: Dibeybe hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı

Libya’da Abdulhamid Dibeybe başkanlığındaki Ulusal Birlik Hükümeti’ne bağlı İçişleri Bakanlığı, geçen Pazartesi akşamı bazı silahlı kişilerin Ras Cedir Sınır Kapısı’nı basmasının ardından, bakanlık bünyesindeki güvenlik güçlerinin Tunus ile olan sınır kapısından ‘can ve malları korumak için’ çekildiğini duyurdu.

Bakanlık bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı İmad Trabelsi, yasadışı silahlı grupların baskın yaparak limanda çalışan üyelere doğrudan tehdit oluşturmasının ardından, Liman Emniyet Müdürlüğü, Polis Karakolu ile Pasaport ve Vatandaşlık Hizmetinde çalışan üyelerin sınırdan geri çekilmesi talimatını verdi” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, sınır kapısındaki durumun kontrolden çıktığı da belirtildi.

Ayrıca Tunuslu yetkililerle koordineli olarak, otomatik tespit araçlarının sınır ötesine taşındığı bilgisi de verildi.

Tunus Radyosu Tataouine, salı günü yetkililerin güvenlik nedeniyle Libya ile olan Ras Cedir sınır kapısını kapattığını bildirmişti.

Tunus’un güneyinde bulunan Tatavin’den yayın yapan radyoda yer alan haberde, “Libya tarafındaki sınır kapısında yaşanan çatışmanın ardından, Libya topraklarına giden vatandaşların güvenliğini korumak amacıyla Tunus tarafındaki sınır kapısı kapatıldı” denildi.

Haberde ayrıca, Libya tarafındaki sınır kapısında mahsur kalan vatandaşların, Libya tarafındaki geçişteki güvenlik durumu istikrara kavuşuncaya kadar Tunus’a girmelerine izin verildiği de ifade edildi.

Libya medyası, yerel silahlı kişilerin Pazartesi akşamı Tunus ile Ras Cedir Sınır Kapısı’na baskın düzenlediğini ve İçişleri Bakanlığı üyeleriyle çatıştığını bildirmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU