Erdoğan: Muhalefet tarafında değişim arayışları başladı

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Böyle giderse 31 Mart'tan sonra muhalefet cenahında yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

31 Mart’ta demokrasi safımızı sıklaştıracağız. 31 Mart'ta daha da kenetleneceğiz. Ülkeyi karıştırmak isteyen zihniyet pusuda. Kayseri verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer aldı. 2023 hedeflerini birlikte hayata geçirdik. Türkiye Yüzyılının inşasını birlikte geçekleştireceğiz. 75 bin kişi meydanda. Bu meydanda yüzbinleri bulduk. Şimdi yerel yönetim seçimine gidiyoruz. 9 günümüz var. 31 Mart akşamı balkon konuşmamızda gereğini yapmamızı isteyeceksiniz. Bölüşmenin manasını en iyi Kayseri bilir. Sanayi, tarım vahası kuran Kayseri pek çok şehre ilham kaynağı oldu. Tarihi değiştirecek işler yatık, yapmayı sürdürüyoruz. Bir yandan asırlık ihmalle gelen alt yapı eksiklerini giderdik. Biz çalıştıkça rabbimiz bereketini verdi.

Türkiye'yi 21 yılda 3 kat büyüttük, amacımız önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmak Hep birlikte biraz daha çalışarak sabırlı olmamız gerekiyor. Deprem konutlarında teslimde 80 bine yaklaştık. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bine tamamlıyoruz. Üretim ve istihdamı destekleyecek. Gençler sizlerin yanındayım. En büyük mücadeleyi enflasyonu körükleyen anlayışa karşı veriyoruz. Bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. Çalışarak, üreterek yapacağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir şekilde düşecek.

Emekliler için banka promosyonu

Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini, yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. 2012 banka promosyon ödemesini başlatmıştık. Kamu bankaları aylığa göre 8-12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum.

“Muhalefet tarafında değişim arayışları başladı”

CHP yönetimi sadece beceriksizlerden değil aynı zamanda tembellerden oluşuyor. Parti içi iktidar kavgaları kendilerini ilgilendirir ama deste deste para sayma görüntülerinin izahını hala yapamadılar. Dürüstçe açıklamak yerine saldırarak, çirkinleşerek, skandalı örtbas edebileceklerini sanıyorlar. 'DEM’leniyorlar ancak orada tablo çok parlak gözükmüyor. Muhalefet tarafında değişim arayışları başladı. Böyle giderse 31 Mart'tan sonra muhalefet cenahında yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor. Karşımızda projesi olmayan bir zihniyet var. Bunun adı zübük siyasetidir. Herkese duymak istediklerini söyleyen zihniyet ülkemizin talihsizliğidir. Hani beterin beteri vardır derler ya ülkemiz muhalefette kısır döngüye girmiştir. Kayseri’de 3 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Sulama projelerinin yapımına devam ediyoruz. 44 milyar liralık destek verdik. 3 tasarım merkezi kurduk. Ülkemizin batarya ihtiyacımızı karşılayabilecek bir tesisi kazandırdık. Savunma sanayimize hizmet eden 65 firma var.

Erdoğan Kilis mitingine katıldı

Erdoğan daha sonra partisinin Kilis mitingine katılarak konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Deprem ülkemizin en önemli meselesiyken halen bu çevrelerin gereken dersleri almadığını görüyoruz. Deprem turistleri ise bölgeye şöyle bir uğrayıp enkazlar önünde poz verip gittiler. Kendilerine oy vermediler diye depremzedelerimize yapılan hakaretleri burada saymıyorum bile. Bu ahlaksızlıkları unutmayız, unutturmayız. Reklama harcadıkları meblağlar depreme ayırdıkları bütçeden katbekat daha fazla. Türkiye, asrın tabi afetlerinden birini yaşamamış gibi hareket ediyorlar. 

Her ay 15-20 bin civarında konut ve köy evini teslim edeceğiz. Yıl sonuna kadar 200 bin evi hak sahiplerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Kilisli depremzedelerimize sadece kira yardımı olarak 72 milyon lira ödeme yaptık. Şehrimize 500 milyonun üzerinde kaynak aktardık. Bu zor günlerinde Kilis'in yanında olduğumuzu gösterdik. Kilis'i sahipsiz bırakmayacağız. 

"Paradan kule dışında icraatları yok"

Onlar siyasi ikballeri uğruna her türlü gayrı meşru yola başvurmaktan çekinmiyorlar. Kaynağı belirsiz para desteleriyle kule yapmak dışında icraatları yok. Hayırdır bu parayı ne yapacaksınız? CHP'ye bina alacaklarmış. Akıllı telefon teknolojisi henüz CHP'ye ulaşmamış. İşin kolayı varken zoru tercih etmişlerdir. 5-6 kişi saatlerce dolar-euro saymaya yetişemiyorlar. Paranın nereden geldiği ve nereye gittiği de belli değil. Halka tatmin edici cevap veremediler. Aslında kendisi hesap uzmanı olan Bay Kemal izah edebilirdi. Ama sesi soluğu çıkmıyor. Ne para işlerinde ne ittifak işlerinde bu sözlerine sadık kalırlar.

Neyin karşılığında hangi ilçelerde adaylarını çektiklerinden, devşirme adaylarla ne yapmaya çalıştıklarından CHP'li pek çok yöneticinin de DEM'e oy verenlerin haberi yok. Doğan görünümlü şahin misali dışı farklı içi farklı bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız. Hiçbir işi gizli saklı yapmadık. Meydanlarda verdiğimiz sözleri göreve geldiğinde unutanlardan olmadık. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU