Tim Burton, Beterböcek'in devam filminin kendi yolculuğundan esinlendiğini söyledi

1988 yapımı kült klasiğin uzun zamandır beklenen devam filminde Jenna Ortega, orijinal kadrodaki Michael Keaton ve Winona Ryder'a katılacak

(Warner Bros.)

Tim Burton, Beterböcek'in (Beetlejuice) uzun zamandır beklenen devam filmi Beterböcek Beterböcek'in (Beetlejuice Beetlejuice), "havalı gençten ezik yetişkine" dönüştüğü kendi yolculuğundan esinlendiğini açıkladı.

Kült favori haline gelen 1988 yapımı ilk film, yakın zamanda hayatını kaybeden Maitlands çiftinin (Geena Davis ve Alec Baldwin), Deetz ailesini (Jeffrey Jones, Catherine O'Hara ve Winona Ryder) eski evlerinden defetmek için iblis Beterböcek'i (Michael Keaton) görevlendirmesini konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yıl 6 Eylül'de gösterime girecek devam filmi, hikayeye onlarca yıl sonra bir aile üyesinin ölümünün ardından devam edecek.

Entertainment Weekly'ye verdiği yeni röportajda Burton, "Sadece bu kadarını söyleyeceğim" dedi.

Olayları harekete geçiren bir şeyler oluyor.

Makas Eller'in (Edward Scissorhands) 65 yaşındaki yönetmeni dergiye, Keaton'ı ikonik kostüm ve makyaja geri sokmanın "tuhaf bir beden dışı deneyim" olduğunu söyledi.

Burton, "Tekrar o haline döndü" dedi.

Belki de bunu yapmakla çok fazla ilgilenmeyen biri için biraz korkutucu bir durumdu. Tüm oyuncu kadrosunu görmek benim için çok güzel bir şeydi ama o, içine şeytan girmiş gibi hemen eski haline büründü.

Yönetmen, Keaton'la yıllardır bir devam filmi üzerine konuştuklarını ama "doğru olduğunu hissetmedikçe bunu yapmak için yanıp tutuşmadığını" sözlerine ekledi.

Burton "Sanırım hepimiz aynı şekilde hissediyorduk. Sadece tutunacak duygusal bir yönü varsa anlamlıydı" diye devam etti.

Bu duygusal yönü Wednesday'in yıldızı Jenna Ortega'nın canlandırdığı Astrid karakterinde buldular. Astrid, Ryder'ın oynadığı Lydia'nın kızı ve O'Hara'nın hayat verdiği Delia'nın torunu.

Burton, "Lydia karakteriyle kendimi çok özdeşleştirdim ama yıllar sonra kendi yolculuğunuza çıkıyorsunuz, havalı bir gençten ezik bir yetişkine dönüşüyorsunuz ve ikisi arasında gidip geliyorsunuz" diye açıkladı.

Bu da bunu duygusal hale getirdi ve bir temel oluşturdu. Yani beni gerçekten içine çeken şey buydu.

Geçen yıl The Independent'a konuşan Burton, Beterböcek'in devamı üzerinde çalışmanın film yapmaya duyduğu aşkı yeniden uyandırdığını söylemişti.

Yönetmen "Bu son filmde, Beterböcek 2'de, gerçekten keyif aldım" demişti.

Her şeyden sıyrılıp düzgün kişilerle, oyuncularla ve kuklalarla çalışmanın temellerine geri dönmeye çalıştım. Film yapmayı sevme nedenime geri dönmek gibiydi.

Öte yandan Ortega'nın seçildiği rol, hayranları tarafından "dahice" diye nitelendiriliyor.

Hayranlardan biri sosyal medyada şöyle yazmıştı:

Winona Ryder ve Jenna Ortega'nın anne/kız olması şimdiden İKONİK.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU