Beyoncé, yeni albümüne yönelik eleştirilere yanıt verdi

Cowboy Carter, 29 Mart'ta yayımlanacak

Beyonce, 2023'te Renaissance'ın galasında (Beyonce.com)

Beyoncé, country müzikten ilham alan yeni bir albüm kaydetme kararına tepki gösterenlere, "Bu türe ilk adım attığımda karşılaştığım eleştiriler, bana konulan sınırlamaları aşarak ileriye gitmem için beni zorladı" diyerek karşılık verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

42 yaşındaki pop süperstarı, tam adı Act II: Cowboy Carter olan bir sonraki albümünün 29 Mart'ta yayımlanacağını daha önce duyurmuştu.

Bu albüm, 2022'de çıkan ve büyük övgü toplayan Act I: Renaissance'ın devamı niteliğinde.

Single Ladies'le ünlü şarkıcı, albümün çıkış tarihine 10 gün kala internet sitesi ve sosyal medya platformlarında bir açıklama yayımladı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Bugün Act II'nun yayımlanmasına 10 günlük geri sayım başlıyor. TEXAS HOLD 'EM ve 16 CARRIAGES'ın tüm destekçilerine yürekten teşekkür ederim. Hot Country Songs listesinde bir numaralı tekliye sahip ilk siyah kadın olmaktan onur duyuyorum. Her birinizden gelen olağanüstü destek olmasaydı bu gerçekleşemezdi. Umuyorum ki bundan yıllar sonra bir sanatçının ırkının, müzik türleri yayımlamasıyla ilişkilendirilmesi anlamsız hale gelecek. 

Bu albüm 5 yılı aşkın bir süredir yapım aşamasında. Yıllar önce yaşadığım ve hoş karşılanmadığımı hissettiğim bir deneyimden doğdu... Ve hoş karşılanmadığım çok açıktı. Ancak bu deneyim nedeniyle country müzik tarihini daha ayrıntılı inceledim ve zengin müzik arşivimizi araştırdım. Müziğin dünya çapında bu kadar çok kişiyi bir araya getirebildiğini görmenin yanı sıra hayatlarının büyük bir kısmını müzik tarihimizi öğretmeye adamış bazılarının seslerini kuvvetlendirmesi iyi hissettiriyor.

Bu türe ilk adım attığımda karşılaştığım eleştiriler, bana konulan sınırlamaları aşarak ileriye gitmem için beni zorladı. Act II, kendime meydan okumamın ve bu çalışmanın bütününü oluşturmak adına türleri bükerek birbirleriyle harmanlamak için kendime süre tanımamın bir sonucu.

Albümde birkaç sürprizim var ve derin saygı duyduğum bazı muhteşem sanatçılarla işbirliği yaptım. Umarım kalbimi ve ruhumu; her ayrıntıya, sese akıttığım tüm sevgi ve tutkuyu duyabilirsiniz.

Bu albüme RENAISSANCE'ın devamı olarak odaklandım... Umarım bu müzik bir deneyim olur, gözlerinizi kapatıp baştan başlayabileceğiniz ve asla durmayacağınız başka bir yolculuk yaratır.

Bu bir country albümü değil. Bu bir 'Beyoncé' albümü. Bu, Act II: COWBOY CARTER ve bunu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum!

Beyoncé yeni albümünü ilk kez Super Bowl'da "Texas Hold 'Em" ve "16 Carriages" adlı iki country şarkısını sürpriz bir şekilde yayımladığı sırada duyurmuştu.

"Texas Hold 'Em" için hazırlanan tanıtım videosu, Wim Wenders'in 1984 yapımı yolculuk konulu filmi Paris, Texas'a saygı gösterisinde bulunmuştu.

The Independent'a konuşan Alman yönetmen şunları söylemişti:

Vay canına! Kim derdi ki, Teksas eyaletindeki Paris yerleşimine doğru uzun bir yolculuğa çıkan Travis bir Beyoncé hayranına dönüşecek! Poker masasında biraz şansla, mükemmel bir gün olabilir!



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU