Kült filmin yönetmeninden yeniden çevrime tepki

"Bu onun mirası ve öyle kalmalı"

The Crow'un 7 Haziran'da sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor (Lionsgate)

Gösterime girmesinden 30 yıl sonra, doğaüstü süper kahraman gerilimi Ölümsüz Aşk'ın (The Crow) yönetmeni Alex Proyas, yeniden çevrime tepki gösterdi. 

"Bunu söylemek acı veriyor ama..."

1994 yapımı gotik gerilim, Rupert Sanders'ın yönetmenliğinde yeniden çekiliyor ve filmin başrolünde yükselen yıldız Bill Skarsgård rol alıyor. Ancak Brandon Lee'nin başrolünü oynadığı ilk filmin 60 yaşındaki yönetmeni Proyas, bunun iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor.
 


Proyas Facebook'ta, "Herhangi bir film yapımcısının çalışması hakkında olumsuzluk görmekten gerçekten hiç keyif almıyorum" diye yazdı. 

Ve eminim ki oyuncularla ekip, hepimizin her filmde yaptığı gibi, gerçekten iyi niyetliydi. Bu nedenle bu konuda daha fazla şey söylemek bana acı veriyor ama hayranların tepkisinin çok şey ifade ettiğini düşünüyorum.

"Ölümsüz Aşk'ın sadece bir film olmadığını" ifade eden yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Brandon Lee bu filmi yaparken öldü ve bu film onun kayıp dehasının ve trajik kaybının bir vasiyeti olarak tamamlandı. Bu onun mirası. Öyle de kalmalı.

Mart 1993'te henüz 28 yaşındaki Lee, film setinde boş olduğu sanılan bir silahla kazara vurularak öldürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dövüş sanatları efsanesi Bruce Lee'nin oğlu Brandon Lee, James O'Barr'ın çizgi roman serisinden uyarlanan doğaüstü gerilimde, intikamcı müzisyen Eric Draven rolünü üstlenmişti. 

Film hem eleştirel hem de ticari açıdan büyük bir başarı kazanmış ve Lee'yle nişanlısı Eliza Hutton'a ithaf edilmişti. 

Lee'nin ölümü Hollywood setlerinde daha sıkı güvenlik önlemlerinin alınması için yaygın çağrılara yol açmıştı.

2021'de bir set kazası daha yaşandı

2021'de Rust adlı filmin setinde, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins de oyuncu Alec Baldwin'in elindeki silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. 

Ölümsüz Aşk'ın yeniden çevriminin yönetmeni Sanders, Vanity Fair'a verdiği röportajda Lee için "Onun ruhu bu filmde çok canlı" ifadelerini kullanmıştı. 

Yeniden çevrimde 33 yaşındaki Bill Skarsgård'a FKA Twigs eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Vanity Fair, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU