Erdoğan: Yedi düvel üstümüze gelse de Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek

Erdoğan, konuşmasında "Çanakkale'de bu millet tek vücut olup düşmana geçit vermedi. Milletimiz sınamalarda aynı vakur iradeyi ortaya koydu, Çanakkale duruşunu gösterdi" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

Tören kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Çanakkale Zaferi'nin 109. senesinde aziz şehitlerimizin huzurundayız. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Komutanlarımızı saygı ile anıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelerek gözlerini kırpmadan can veren yiğitlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Çanakkale'de hangi mücadele verdiysek bugün de sinsi saldırılara karşı benzer duruş sergiliyoruz.

"Ruhun aynı ruh olduğunu anladılar"

Ülkemizin son 10 yılda maruz kaldığı her hadisende maskeleri kaldırdığımızda aynı yüzleri görüyoruz. Çeşit çeşit yöntemlerle egemenliğimize göz diken darbecileri üzerimize salanlar bunlardı. Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için üretimimizi sabote edenler bunlardı. Milletimize zulmedenler bunlardı. Çanakkale'de bu millet tek vücut olup düşmana geçit vermedi. Milletimiz sınamalarda aynı vakur iradeyi ortaya koydu. Millet Çanakkale duruşunu gösterdi. Yıkım çabaları sonunda Türk'ün fıtratını değişeceğini sananlar ruhun aynı ruh olduğunu anladılar. Eser ve hizmetlerimiz ile 2023 hedefleri ile, Türkiye vizyonu hedefleri ile yaktığımız ateş gayesine ulaşacaktır. Biz Çanakkale Zaferi'ni, yoklukları, ihanetleri yaşadığımız dönemde elde ettik. Geleceğimize güvenle yürümemizi sağlayacak iradeye sahibiz. 6 Şubat ardından yaşananlar bunun ispatı. Gelişmiş ülkelerin baş edemeyeceği enkazları kısa sürede kaldırıp yeni konutlar inşa edip teslimine başladık. Birliğimize beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkınca yedi düvel üstümüze gelse Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Çanakkale Zaferi'ni bir kez daha tebrik ediyorum.

Erdoğan Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Atatürk Cumhuriyet Kulesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Kule için “Ankara'nın en yüksek yapısı olarak 197 metreden Ankara'mızı selamlayacak” diyen Erdoğan, “Ziyaretçilerine unutulmaz hizmetler verecek. En üstte yer alan Selçuklu yıldızı buraya vurulmuş Ankara mührüdür. Nikahlarını 152 metre yükseklikte kıyacak çiftlerimizin yeni hayatlarına bulutların üzerinde gireceği anlaşılıyor” dedi.

Erdoğan, partisinin Ankara adayı Turgut Altınok’tan da bahsederek, “İnşallah bu kule Ankara'ya hizmet ettiği müddetçe Altınok'a edilen hayır duaları da sürüp gidecektir” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında muhalefeti ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yönetimini eleştirerek şunları kaydetti:

Şu CHP zihniyetinin fetret devrinden Ankara'mızı kurtarmaya var mısınız? Bunların Ankara'ya verecekleri hiçbir hizmet yoktur bundan sonra da olmayacaktır. Ankara'yı Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak yeni dönemin kapılarını Turgut kardeşimizin açacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ben yanındayım.

Verdiği sözleri tutmayan siyasetçi profili arzı endam ediyor. Şu yollarda en ufak adım atıldı mı? Melih Bey döneminde atılmış adımlar var ama bu beyefendi geldiğinden beri yapılmış bir şey yok. Ne yapılıyorsa biz yapıyoruz. Metro falan yok, derdi de yok. Bundan sonra da hiçbir şey yapmayacağını söyleyen siyasetçiler türedi. Önümüzdeki dönem için iş yapmaya niyetlenmediklerini beyan ettiklerine göre bunlardan beklenti söz konusu olamaz. Seçimleri kimin kazanıp kaybettiğinden ziyade bu anlayışın ülkemize musallat olmasından dolayı üzüntülüyüz. Biz eser ve hizmet siyaseti diyerek gecemizi güdümüze katarken meydanı tembel siyasetçilere bırakamayız. Bunları 31 Mart'ta siyasetten tavsiye etmeliyiz.

CHP’deki “para sayma” görüntüleri

CHP binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntüsü ile ilgili de yorumlardan bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Şehirlerimize tahsis ettiğimiz bütçelerin bunların nereye gittiği meçhul. Desteleri dolarları gördünüz değil mi? Hayırdır, ne iş bu? Bu durum başka dönemde başka parti mensuplarının başına gelse yer gök yıkılırdı. Bir dönem ben hesap uzmanıyım diyorlardı. Hesap uzmanı şimdi Ankara'da bir dairede, emekliye ayrıldı. Önce belediye başkanları sonra genel başkanları gidecek. 31 Mart'ta bunları emekli edin.

Bunların derdi ne Atatürk ne dürüstlük. Tek dertleri sahte düzeni korumaktır. DEM'e destek için atmadıkları takla kalmadı. 14-28 Mayıs'ta kazandık geliyoruz dediler. Ankara ve İstanbul başkanıydı bunlar. Altılı Masa'da kazanıyoruz, geliyoruz diyorlardı. Hiçbiri Melis'te yok. İşte bunların siyaset bilinci de bu kadar. Kazanmak değil, sadece bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı. Kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ya sizin bizim paçamızda ne işiniz var? Biz kaybedince kazanacak olanlar kim? Biz kaybedince kazanacak olan kim tabii ki tek parti faşisti CHP ve DEM. Allah bunlara akıl fikir versin diyor işimize bakıyoruz.  

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarda askerlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Öz yurdumuzda hür, başı dik, onurlu, huzurlu yaşamak istiyorsak, oyunları bozmaya, hain emelleri kursaklarda bırakmaya devam etmekten başka çaremiz yok" dedi.

 Erdoğan, "Güçlü orduya sahip olmak bizim için tercihten öte mecburiyettir. Biz caydırıcılığını daima en üst seviyede tutması gereken bir ülkeyiz, milletiz, orduyuz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız.

Can çekişen ve bitme noktasına gelen bu kiralık katil sürülerinin yeniden palazlanmasına, milletin başına tekrar bela olmasına izin vermeyeceğiz.

Amacımız evlatlarımıza terörün karanlık gölgesinden tamamen kurtulmuş, yolu da bahtı da aydınlık bir Türkiye teslim etmektir.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU