Bahamalar'daki geminin kamarasında ölü bir kadın bulundu

Polis, hayatını kaybeden kadınla aynı eyaletten, yani Florida'dan olan 32 yaşında bir adamı gözaltına aldıklarını açıkladı

(Temsili/Reuters)

Bahamalar'a giden bir kruvaziyerin kamarasında bir kadın ölü bulunurken polis gemide "şüpheli kokain" ele geçirdi.

Bahamalar Kraliyet Polis Teşkilatı, adı resmen açıklanmayan 27 yaşındaki Floridalı kadının pazartesi öğleden sonra Margaritaville at Sea adlı kruvaziyer hattında hareketsiz halde bulunduğunu açıkladı.

Geminin sağlık personeli kardiyopulmoner resüsitasyon uygulasa da hiçbir yaşam belirtisi görülmedi ve kadının öldüğü ilan edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis olayla bağlantılı olarak yine ABD'nin Florida eyaletinden 32 yaşındaki bir adamı gözaltına aldı. Kamaradaki bir miktar "şüpheli kokaine" de el kondu.

Yetkililer şüpheliyle ölen kadın arasında nasıl bir ilişki olabileceğini açıklamadı ve ikisinin de kimlikleri paylaşılmadı.

Ölümle ilgili soruşturma Büyük Bahama adasında devam ederken kesin ölüm nedenini belirlemek adına otopsi yapılacak.

Margaritaville at Sea adlı kruvaziyer hattının bir sözcüsü, FOX 35'a yaptığı açıklamada gemideki ölüm olayının öğrenilmesinin ardından "sağlık personelinin, hayatını kaybeden misafirin seyahat arkadaşına derhal destek ve yardım sağladığını" söyledi.

Gece meydana geldiği aktarılan ölümü seyahat arkadaşı bildirdi. Kruvaziyer sektöründeki bu tür olaylarla ilgili standart prosedür gereği FBI da dahil tüm ilgili makamlar haberdar edildi. 

FBI ve soruşturmasıyla tam bir işbirliği içindeyiz.

Sözcü, geminin Bahamalar'daki Freeport'a iki gecelik bir sefer için geçen pazar günü Palm Beach'ten ayrıldığını ve salı günü Palm Beach'e döndüğünü ekledi.

Şirketin sözcüsü "Geminin Palm Beach'e varmasının ardından FBI'ın gemiye tam erişimi sağlandı" diye ekledi.

The Independent daha fazla bilgi için Bahamalar Kraliyet Polis Teşkilatı ve Margaritaville at Sea'yle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Bu olay Bahamalar'ın turizm sektörünün, bir dizi cinayetin güvenlik endişelerini körüklemesi nedeniyle sorunlar yaşadığı bir dönemde meydana geldi.

Bahamalar'daki ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, 2024'ün ilk ayında başkentte toplam 18 cinayetin kaydedildiği belirtilmişti. Büyükelçilik halka, New Province Adası'nın doğu kesiminde son derece dikkatli olmasını ve çevrelerinde olanlara karşı gözünü açmasını tavsiye ediyor.

Bu uyarıdan kısa süre sonra Bahamalar Turizm, Yatırım ve Havacılık Bakanlığı bir açıklama yaparak Bahamalar hükümetinin, "Bahamalar'ın kendi başına ve misafirperver bir yer olarak kalmasını sağlamak için uyanık, dikkatli ve proaktif" olduğunu belirtmişti.

"Bahamalar'ın derecesi değişmedi; çoğu turizm noktasıyla birlikte 2. seviyede kalmaya devam ediyoruz" diye belirten kurum, 2023'te 9 milyondan fazla ziyaretçinin ülkede ağırlandığını da eklemişti.

Bakanlık şu ifadeleri kullanmıştı:

ABD Büyükelçiliği'nin Ocak 2024'teki suç uyarısında açıklanan olaylar, 16 turizm noktasından ve daha birçok adadan oluşan Bahamalar'daki genel güvenliği yansıtmıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU