Yıldızın iddiaları 1993 yapımı gerilimi gündeme taşıdı: "Hollywood kabusu"

"Öptükten sonra gargara yapıyordu"

New York'taki bir gökdelende yaşanan gizemli olayları anlatan gerilim, Ira Levin'in aynı adlı romanından uyarlanmıştı (Paramount Pictures) 

Ünlü oyuncu Sharon Stone'un eski rol arkadaşı William "Billy" Baldwin ve yapımcı Robert Evans hakkındaki iddiaları magazin gündemine bomba gibi düşerken 1993 yapımı filmi de yıllar sonra gündeme taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

66 yaşındaki Stone, 2019'da hayatını kaybeden prodüktör Evans'ın, gerilim filmi Sliver'daki rol arkadaşı Baldwin'le ekranda daha iyi bir kimya yakalamak için yatmasını önerdiğini iddia etti.

Evans, 1974 yapımı Çin Mahallesi (Chinatown), Baba (The Godfather), İtalyan İşi (The Italian Job), İz Peşinde (True Grit) ve Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) gibi filmlerin yapımcılığını da üstlenmişti.

Ünlü aktris, oyunculuktan yapımcılığa geçen Evans'ın kendisini ofisine çağırdığını ve rol arkadaşı Billy Baldwin'le set dışında yatmasını istediğini öne sürdü.

Temel İçgüdü'nün (Basic Instinct) yıldızının iddialarından sonra Baldwin de sosyal medyadan açıklama yapınca, ikili kamuoyu önünde kavgaya tutuştu. 

"Rol arkadaşı ve yapımcısından nefret eden bir aktris"

İki oyuncunun birbirleri hakkındaki sert açıklamaları Sliver'ın setinde çalışanlar için pek de sürpriz olmadı.

Yönetmen Phillip Noyce, beklentilerin altında kalsa da gişede 280 milyon dolar gibi önemli bir hasılat elde eden filmin, "iletişim kuramadığı, rol arkadaşından ve yapımcısından nefret eden aktrisle adeta bir 'Hollywood kabusu' olduğunu" söyledi.

Sliver'ın senaristi Joe Eszterhas'a göre Stone, filmde Billy Baldwin'in değil ağabeyi Alec'in rol almasını istemişti.

"Gargara" iddiası

79 yaşındaki Eszterhas, 2006'da yazdığı The Devil's Guide to Hollywood (Şeytanın Hollywood Rehberi) adlı kitabında, aktrisin şöyle dediğini iddia ediyor: 

Alec istediği zaman beni masanın üzerine yatırabilir.

Entertainment Weekly'nin 1993'te bildirdiğine göre, iki başrol oyuncusu da yapım sırasında birbirlerinden hoşlanmadıklarını çabucak belli etti. 

BBC'nin haberine göre Eszterhas, 2000'de kaleme aldığı American Rhapsody (Amerikan Rapsodisi) adlı kitabında, Stone'un rol arkadaşından öpüşme sahnesinde dilini ısıracak kadar "nefret ettiğini" ve onu öptükten sonra gargara yaptığını öne sürdü.

"Onu istemediğini biliyordu"

Aktris o dönemde yaptığı bir açıklamada şöyle karşılık verdi: 

Bence bu çok komik. Joe'nun komik olduğunu biliyordum ama komedi yazabileceğini düşünmemiştim.

Yönetmen Noyce, başroldeki iki oyuncunun da çekimler sırasında aynı odada bulunmayı reddettiğini hatta birbirlerine bakmak bile istemediklerini yazmıştı.

Billy Baldwin, Sharon Stone'un kendisini Sliver'da istemediğini biliyordu ve ilişkileri her zaman gergindi.


Independent Türkçe, Daily Mail, BBC, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU