Milli Savunma Bakanlığı: F-35 için ödedediğimiz parayı geri alacağımızı düşünüyoruz

Tuğamiral Zeki Aktürk, F-35 ve Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine dair bilgilendirme yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

F-35 için ödenen paranın ABD'den geri alınacağını belirten bakanlık kaynakları, Eurofighter tedariki konusundaki süreçte de olumlu sonuç beklediklerini bildirdi. Aktürk şunları söyledi:

Şu an için F-35 konusunda her iki ülkenin tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır. Sayım Bakanımızın da ifade ettiği gibi; F-35 konusunda ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da görüşmeler devam etmektedir. Bizim bu aşamada KAAN’a odaklanmamız lazım.

Tuğamiral Aktürk, İngiltere’den talep edilen Eurofighter uçaklarındaki son duruma ilişkin soru üzerine şu yanıtı verdi:

Eurofighter teminine yönelik girişimlerimiz devam etmektedir. Bu konuda Birleşik Krallık yetkilileri ile Alman yetkililer görüşmeleri sürdürmektedir. Bizim beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun kararlar almasıdır. Biz olumlu sonuç alınacağına inanmaktayız.

Bakan Güler, Fidan ve Kalın'dan Irak'a resmi ziyaret

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi. Aktürk; görüşmelerde güvenlik ve askeri işbirliği konuları önce olmak üzere, terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesinin ele alınacağını kaydetti. Türk komutanlarının sınır ötesinde yaptığı toplantının ise Pençe-Kilit Harekat bölgesinin sınırları içerisinde gerçekleştirildiğini aktaran Aktürk, "Iraklı yetkililerle olan toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken Irak vatandaşlarının güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler de görüşüldü. Önümüzdeki dönemde bu tarz işbirliği ve koordinasyon toplantıları devam edecektir." dedi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU