Kedi Eros'un öldürülmesi davası: Sanık İbrahim Keloğlan iyi hal indirimi uygulanarak serbest bırakıldı

Eros isimli kediyi asansörde tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı

İstanbul Başakşehir’de yılın ilk günü İbrahim Keloğlan tarafından vahşice öldürülen kedi Eros ile ilgili verilen ilk mahkeme kararı tepkilere yol açmıştı. Küçükçekmece 16. Asliye Mahkemesi sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası vermiş, ardından hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Üst mahkemeye yapılan itirazın ardından da karar kaldırılmıştı. 

Yeniden görülecek davada da ilk duruşma bugün yapıldı. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba da katıldı. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı.

Savcının tutuklanmasını talep ettiği sanık Keloğlan, Eros'u öldürme anını 'bir anlık cinnet' diye savundu ve şunları söyledi:

Yaşadığım bir anlık öfkeyle kendimi kaybederek hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Her fırsatta kilolarca mama alıp dağlık ve köylük arazilerde kedi ve köpekleri beslemek bana terapi gibi geldi. 8 Şubattaki duruşmadan sonra gerçekleştirdim bir hayvan barınağına bağış yaptım. Elimden geldiğince bunları yapacağıma, psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. Duruşmadan sonra bağış yaptım. Bu olaydan sonra yaptım. Şu an burada alacağım hiçbir ceza bugüne kadar yaşadıklarımın yanında çok az, bir önemi yok. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Ben bir suç makinası değilim.Ben zaten hayvansever biriyim. Dağlık ve köylük alanlarda besleme yaptığıma dair videolar var. Ben devletime güveniyorum.

Öte yandan şikayetçilerin avukatı sanık Keloğlan'ın üst hadden cezalandırılarak, tutuklanmasını talep etti ve sanığın "Benim de kedim var" sözlerine yönelik şunları ifade etti:

Cinsel istismarcıların da çocukları vardır. Kadın katillerinin eşleri, anneleri, kız kardeşleri vardır. Dolayısıyla sanığın hayvan sahibi beyanı da suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanık yargılamanın en başından bu güne suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştur. Kamuoyu dosyayı takip etmektedir.

Ne olmuştu?

6 yaşında olan ve doğduğu sitede feci şekilde öldürülen kedi Eros ile ilgili mahkeme kararı büyük yankı uyandırdı. Keloğlan hakkında verilen ceza ise büyük tepki çekti. Sosyal medyadaki tepkilerin yanı sıra ‘http://change.org.tr’ üzerinden başlatılan kampanyada, 250 bine yakın imza toplandı. Verilen karara İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi de itiraz etti.

Dosyayı inceleyen Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık İbrahim Keloğlan’ın “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan yapılan yargılama sonucunda Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtti.

İncelenen görüntülerde Keloğlan’ın site sakinleri ve müşteki tarafından beslenip bakımı yapılan kediyi asansörde görmesi üzerine saldırıp tekme vurduğu, kedi asansörden kaçtıktan sonra peşinden giderek koridora sıkıştırdığı, kapıları kapatıp kedinin kaçmasını engelleyerek defalarca tekme attığı, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirip yaklaşık 5 dakika boyunca kediyi kovalayıp tekmeleyerek ve üzerine basıp ezerek öldürdüğü kaydedildi.

Aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Keloğlan'ın 3 yıl hapis cezası, iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 aya düşürüldü. Keloğlan hakkında yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulandı. Keloğlan, serbest bırakıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU