Mansur Yavaş: İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi

Yavaş: Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz. Türkiye'de bütün harcamalarını yayınlayan biziz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tv100'de Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın, CHP'den Mamak Belediye Başkan adayı olmak istediğini açıklayan Yavaş; "Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Bizde vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş" diye konuştu.

Yıldırım'ın "5 milyar 928 milyon bir para belediye kasasında olması gerekirken yok" iddiasına da yanıt veren Yavaş sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Aday olduğu partinin genel başkanı ile ben 40 ile gitmişimdir. Her yerde Akşener benim dürüstlüğümü anlatmıştır. Akşener'i yalanlıyor. Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz. Türkiye'de bütün harcamalarını yayınlayan biziz. Şirketlerde yeminli mali müfettişlerimiz var. Sayıştaş denetliyor bizi. Hiçbir şekilde bununla ilgili bilgimiz yok. Sayıştaş raporu olsa bununla ilgili bizi tefe koyarlar. Ruh sağlını kaybetmiş bu arkadaş. Gitsin savcılığa başvursun. Bize bunları savunmak zorunda bıraktırıp projelerimizi anlatmaktan geri koyuyorlar. Bunun muhatapları bizim şirketlerimiz, genel müdürlerimizdir. Herkes ağzından çıkanın sonucuna katlanacaktır.

Yavaş, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın ifadelerine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

Ben DEM ile HÜDA PAR ile işbirliği yapmam anlamında söylediğini düşünüyorum. Hiçbir belediye başkanı böyle bir şey demez. Bu bir terör hassasiyetidir. Bu hassasiyet ben de var. Seçildikten sonra ben polis değilim, emniyet mensubu değilim. Belediye başkanının kapısı herkese açık olur. Burcu Hanım ile görüştüm, net bir şekilde benim gibi düşünüyor. Herkese hizmet vermekte mükellefiz diyor.

 

tv100, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU