Erbakan: İsrail ile ticaret devam ediyor

"En azından ticareti kesin. İnsanlıktan çıkmış bu katil vahşi adamlara limanlarımızdan mal taşımak, ihracat yapmak bize mi kaldı?"

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları kapsamında geldiği Giresun’da, Piraziz, Bulancak ve Keşap ilçelerinde partisinin seçim bürolarının açılışına katıldı.

Buralarda yaptığı konuşmalarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Erbakan iktidarı eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbakan konuşmasında şunları kaydetti:

Mübarek Ramazan gününde Siyonist rejim, oradaki masum yavrulara bir bardak suyu fazla görüyor. Bombardımanın yanında minicik yavrular açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Yav biz devlet olarak millet olarak bu kadar mı aciziz? İsrail’e savaş ilan etmesek bile bir yardım koridoru da mı açamıyoruz. Suyla ekmekle yardım malzemeleriyle gidip de onları buluşturamıyor muyuz? Bu kadar mı aciziz? Evet doğru söylüyor. İsrail’deki büyükelçimizi geri çağıramadık. Halen limanlarımızdan gemiler yükleniyor milyarlarca dolarlık sevkiyat devam ediyor. İsrail ile ticaret devam ediyor. Biz Osmanlı torunlarıyız yakışır mı bize? Milletimiz isyan ediyor. İşte Malatya Kürecik’teki radar üssü… Katil terörist İsrail’i korumak bize mi kaldı? İsrail’in katliamına açıktan fiilen destek veren Amerika’nın İncirlik Üssü’nü kapatamıyor muyuz? Hava sahamızı, limanlarımızı kapatamıyor muyuz? Bu aziz milletin kanına dokunuyor bunlar… Yav Allah’tan korkun! Gazze’deki şu manzara karşısında hala başımıza ne gelecek diye korkuyorsak, hala koltuğumuzdan endişe ediyorsak vay halimize! Ne yapabiliriz diye soruyorlar? En azından ticareti kesin. İnsanlıktan çıkmış bu katil vahşi adamlara limanlarımızdan mal taşımak, ihracat yapmak bize mi kaldı? Şu ablukayı delin, en azından insanı yardım, gıda maddesi, su ulaştırın.    

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU