Çin Halk Kongresi’nden Komünist Parti’nin hakimiyetini güçlendirme adımı

Çin Halk Kongresi ‘gizli risklerin’ ekonomi üzerinde baskı oluşturduğunu kabul etti

Çin Ulusal Halk Kongresi’nin dünkü kapanış oturumu / Fotoğraf: AFP

Çin Ulusal Halk Kongresi, Devlet Başkanı Şi Cinping’in ülke için vizyonlarını hayata geçirmek üzere hazırlanan planlara tam desteğini ilan ederek, bir haftalık yıllık oturumunu sonlandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kongre toplantısı sırasında, gayrimenkul sektörü, zayıf yerel talep ve gençler arasında rekor düzeyde yüksek işsizlik oranlarının zarar verdiği, yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği vurgulandı.

Üst düzey yetkililer, Çin’in karşı karşıya olduğu pek çok zorluğun, yüzde 5’lik büyüme hedefinin kolay olmayacağının ve ‘gizli risklerin’ ekonomi üzerinde baskı oluşturduğunu itiraf etti.

Yetkililer, yönetimlerine yönelik herhangi bir tehditle başa çıkmak için yetkilerini güçlendirmeye karar verdi ve politika onay sürecini çevreleyen gizlilik önlemlerini sıkılaştırdı.

Ayrıca, ulusal güvenlik hükümlerini bir dizi yeni yasaya dahil etme sözü verdiler.

Kongre toplantısında, hükümetten çok iktidardaki Komünist Parti’nin ‘liderliğini’ güçlendirmeyi amaçlayan, Danıştay (Bakanlar Kurulu) ‘organizasyon kanununa’ ilişkin bir inceleme onaylandı.

Toplantıda, ülkenin egemenliğini ‘sağlam bir şekilde korumak’ için 2024 yılında geniş kapsamlı güvenlik yasalarını kabul etme sözü de verildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU