Fransa'da devlet kurumlarına "eşi benzeri görülmemiş yoğunlukta" siber saldırı

Birçok devlet kurumu etkilendi

Paris temmuzda Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak (AFP)

Fransa'da başbakanlık ofisinden pazartesi yapılan açıklamada, birçok hükümet kurumuna daha önce eşi benzeri görülmemiş yoğunlukta siber saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Fransa'daya yönelik siber saldırılar, Başbakan Gabriel Attal'ın savunma danışmanı tarafından yapılan hazirandaki Avrupa Parlamentosu seçimleri ve temmuzdaki Olimpiyat Oyunları'nın hedef haline gelebileceği uyarısından sadece bir hafta sonra geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Birçok bakanlık hizmeti pazar gününden itibaren hedef alındı. Teknik olarak bilindik yöntemler kullanıldı ama yoğunluğu daha önce görülmemiş düzeydeydi" ifadeleri kullanıldı.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, şu anda saldırılarla ilgili ellerinde Rusya'yı işaret eden bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Başbakanlığın açıklamasında, saldırıların ardından kriz yönetiminin devreye sokularak bazı tedbirler alındığını ve saldırıların etkisinin azaltılarak devlet sitelerine erişimin güvence altına alındığı ifade edildi.

Bazı hacker grupları Telegram'dan yayımladıkları açıklamalarla siber saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Anonymous Sudan isimli gruptan yapılan açıklamada, "Büyük bir siber saldırı gerçekleştirdik. Hasar çok büyük olacak. Çok önemli internet siteleri de dahil birçok dijital hükümet servisi durumdan etkilendi" dendi. 

Grup geçen yıl İsveç, Danimarka ve İsrail gibi ülkelerdeki sitelere yönelik de benzer saldırılar gerçekleştirmişti

AFP'nin haberinde Anonymous Sudan isimli grubun Müslüman karşıtı faaliyetler yürüttüğünü öne sürdüğü ülkeleri hedef aldığı ve Rusya'ya sempatiyle yaklaştığı iddia edildi.

Geçen ay Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, ülkenin Moskova'nın hedef listesinde üst sıralarda olduğunu söylemiş ve siber saldırılara karşı hazırlıkların hızlandırılması gerektiğini belirtmişti.


Independent Türkçe, AFP, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU