Trump, 91 milyon dolarlık tazminata rağmen Carroll hakkındaki iddialarını sürdürdü

Eski Başkan yine Carroll'ın "güvenilir biri olmadığını" iddia etti

(Reuters)

Donald Trump, kısa süre önce cinsel istismar ve hakaretten suçlu bulunduğu davayı temyize götürmek için 91,6 milyon dolar kefalet ödemesine rağmen E. Jean Carroll'ı karalamaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü ABD'nin Georgia eyaletinde düzenlenen bir miting sırasında Carroll'a, onun avukatlarına ve davaya bakan hakime saldıran Trump, davanın siyasi amaçlı olduğunu ve "Demokrat ajanlar" tarafından finanse edildiğini iddia etti.

Trump, "Sahte bir hikayeye 91 milyon dolar kefalet ödedim. Tamamen uydurma bir hikayeye" dedi.

Bu hikaye; hakkında hiçbir şey bilmediğim, tanımadığım, daha önce hiç duymadığım bir kadın tarafından hakkımda yapılan asılsız suçlamalara dayanıyor. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Destekçilerine konuşan Trump, "Avukatları büyük Demokrat ajanlar. Yargıç tam bir felaketti. Ama Demokrat ajanlar Carroll'ı finanse etti ve yönlendirdi, davayı sürdürmesi için ona para verdiler" dedi.

Bu sözler, eski Başkan'ın daha önce sayısız kez dile getirdiği bilinen iddialardı. Bu iddialar, eski Başkan'ın 1990'larda kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair suçlamalarla ortaya çıkan Carroll'a iftira atmasından sonra Trump'a 83 milyon dolarlık bir fatura ödeten iddialarla aynı.
 


New York'taki iki ayrı jüri, Trump'ın hakaret içeren ifadeleri nedeniyle Carroll'a tazminat ödemesine karar vermişti.

Geçen ilkbaharda bir jüri, eski Başkan'ı cinsel taciz ve hakaret suçundan sorumlu bulmuştu. Trump iddiaları reddetmiş ayrıca Carroll'ın iddiasına "aldatmaca" ve "dolandırıcılık" demişti. Bu davada jüri, Carroll'a 5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar vermişti.

Ardından ocakta başka bir jüri, Trump daha fazla hakaret içeren ifadelerde bulunduğu için Carroll'a 83 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetmişti. Önceki jüri Trump'ı tacizden suçlu bulduğu için bu jürinin tek görevi eski Başkan'ın Carroll'a ödemekle yükümlü olduğu tutarı belirlemekti.

Son duruşma sırasında Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan, jüriyi eski Başkan'ın Carroll'ı karalamaya devam etmesini engelleyecek tazminat miktarını bulmaya çağırmıştı. Ancak 83 milyon dolarlık tazminat bile Trump'ın benzer açıklamalar yapmasını engellemeye yetmiyor. 

Cumartesi günü destekçilerine konuşma yapan Trump, davaya bakan ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan'ın bile "son derece yozlaşmış" ve "Trump saplantılı federal Demokrat bir yargıç" olduğunu söyledi.

Trump, "Adı Lewis Kaplan. Öfkeli bir adam, avukatıma bağırdı" dedi.

Yargıç Kaplan duruşma sırasında hem Trump'ın avukatı Alina Habba'ya hem de Roberta Kaplan'a karşı hayal kırıklığını dile getirmiş ancak mahkeme salonunda asla "bağırmamıştı".

Savcılığa ya da hakime saldırmak, Trump'ın birçok ceza ya da hukuk davasıyla ilgili konuşurken en sık kullandığı savunmalardan biri. Dolandırıcılıkla ilgili hukuk davasında Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan'ın kişileri mahkemeye veya bireylere tehditler göndermeye teşvik etmesini önlemek için konuşma yasağı getirmişti. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU