DEM Parti'den CHP'li Köksal'a yanıt: Çok da umurumuzda

DEM Parti Ankara adayı Öztürk Türkdoğan, Burcu Köksal için "CHP bu tarz insanlarla yolunu ayırmalı" diyerek tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Eş Başkan Adayı Av. Öztürk Türkdoğan, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay ve ilçe Eş Başkan adayları, gazetecilerle bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Ankara'daki seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Türkdoğan partisinin Ankara'nın 27 ilçesinin 24’ünde aday gösterdiğini; kent uzlaşısı kapsamında Yenimahalle, Polatlı ve Bala'da aday çıkarmadıklarını ifade etti. Türkdoğan, bu ilçelerde de belediye meclis üyesi adayları olduğunu belirtti.

Gazetecilerin CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın açıklamalarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Türkdoğan şunları söyledi:

Türkiye'de 2015’ten beri fiilen oluşmuş bir siyasi yapı var. 2018'de adı Cumhur İttifakı oldu. Cumhur İttifakı'nın içinde olmamış gibi gözüküp dışarıdan destek veren ulusalcılar veya ulusolcular dediğimiz bir kesim var. Bunların bir kısmı CHP'nin içinde. CHP’nin artık sosyal demokrat ilkelere uygun bir tavır takınması gerektiğini düşünüyoruz. Bir parti sosyal demokrat bir parti olduğunu söylüyorsa bu tarz düşüncelere sahip insanlarla yollarını ayırmalı kanaatindeyim.

Bu tarz düşüncelere sahip siyasetçilerin bir karar vermesi lazım, nerede duracaklar. Ya da bu partilerin karar vermesi lazım. insanları barındıran partilerin bir karar vermesi lazım. Demokrasiden mi otoriter yönetimden mi yanalar? Yani mesele DEM Parti meselesi değil. Bu bizden ziyade CHP’nin bir sorunudur. CHP bunu bir iç sorun olarak ele almalıdır. Biz her yerde varız. Birileri öyle söyledi diye alınacak gücenecek değiliz. Partimizin bir politikası var.

Tam seçim kampanyasında bir belediye başkan adayının partinin genel başkanının olduğu bir ortamda bu açıklamayı yapması bana göre skandal. 'DEM Parti'yle bir araya gelmezmiş.' DEM Parti'nin de çok umurunda.

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU