Ünlü oyuncu, yeni filminin travma sonrası stres bozukluğuna yol açtığını söyledi

Amerika'nın gelecekteki distopik bir versiyonunda geçen film, Ex Machina'yı yazıp yöneten Alex Garland'ın son filmi

Kirsten Dunst, yakında vizyona girecek A24 filmi İç Savaş'taki (Civil War) aşırı gerçekçi savaş sekanslarını çekme deneyiminin kendisine "rahat iki hafta boyunca travma sonrası stres bozukluğu (TSSB)" yaşattığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marie Antoinette'le tanınan 41 yaşındaki oyuncu, Ex Machina ve Yok Oluş'u (Annihilation) yazıp yöneten Alex Garland'ın yakında gösterime girecek savaş dramasında orduya eşlik ederek kıyamet sonrası Amerika'yı belgeleyen bir foto muhabiri canlandırıyor.

Marie Claire'e konuşan Dunst, Georgia kırsalında çekilen savaş sekanslarıyla bir araba kovalamacası sahnesinin "kendisini derinden sarstığını" söyledi.

Oyuncu sözlerini "Bir patlama provası yaptıklarını duyduğumu hatırlıyorum" diye sürdürdü.

Setten çok uzaktaki saç ve makyaj karavanındaydık ve tüm karavan sarsılmıştı.

Dunst, Beyaz Saray'ın çevresinde geçen silahlı çatışma gibi diğer şiddet sahnelerinin de gerçeği çok yakından yansıtıyor gibi görünmesi nedeniyle bir şeylerin farkına vardırdığını ekledi. "Çok fazla silah sesi var" diyen Dunst sözlerini şöyle sürdürdü:

Sonra haberleri izliyorsunuz ve yine bir okul saldırısı var.

Dergiye konuşan oyuncu, "[film çekiminden] sonra rahat iki hafta boyunca TSSB yaşadığını" söyledi.

Eve gelip öğle yemeği yediğimi ve kendimi gerçekten boş hissettiğimi hatırlıyorum.

Günümüz siyasetiyle paralellikleri açısından Dunst filmi "insanlar birbirleriyle iletişim kurmadığında ve birbirlerini insan olarak görmeyi bıraktığında neler olabileceğine dair ibretlik bir hikaye, bir fabl" olarak gördüğünü belirtti.
 

İç Savaş
Kirsten Dunst, A24 filmi İç Savaş'ta (A24)


İç Savaş, Türkiye sinemalarında 19 Nisan'da vizyona girecek.

2021'de The Independent'a konuşan Dunst, çocuk yıldızlıktan Hollywood'un tanınmış bir ismine dönüşme deneyimlerini anlatmıştı.

Henüz 16 yaşındayken Sofia Coppola tarafından 1999 yapımı Masumiyetin İntiharı (The Virgin Suicides) kadrosuna alındığını hatırlayan Dunst "Beni koruyan şey, en havalı kızın görünüşümü beğenmesiydi" diye anlatmıştı.

Bana kendimi güzel hissettirdi. 16 yaşında bir kızken kendinizle ilgili berbat hissedersiniz, değil mi? Dolayısıyla daha 'seksi' bir rolle ilgili ilk deneyimimi onun gözünden yaşamak bana, başka pek çok şeyle başa çıkmamı sağlayan bir özgüven verdi.

Aktris ayrıca 2002 yapımı Örümcek Adam'ı (Spider-Man) çekerken rol arkadaşı Tobey Maguire'la aralarındaki ücret farkına da dikkat çekmişti. Dunst "Benimle Örümcek Adam arasındaki ücret farkı çok uç noktadaydı" demişti.

"Bunun üzerine düşünmemiştim bile. Sadece 'Evet, Tobey [Maguire], Örümcek Adam'ı oynuyor' diyordum. Ama ikinci Örümcek Adam posterinin üstünde kim olduğunu biliyor musunuz?" diyen Dunst sırıtarak göğsünü işaret etmişti:

Örümcek Adam ve BEN.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU