Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Görsel: Independent Türkçe

Dünya Gıda Programı, Gazze'nin kuzeyine gıda yardımlarına bugün yeniden başladı

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'nin kuzeyine yönelik 20 Şubat’ta durdurulan acil gıda yardımı ulaştırma çabalarının bugün yeniden başladığını ancak bazı aksaklıklarla karşılaşıldığını bildirdi.

Merkezi Roma'da bulunan BM kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, 20 Şubat’ta emniyetli dağıtım imkanı olmadığı için durdurulan Gazze’nin kuzeyine yönelik acil gıda malzeme tedarikinin bugün yeniden başladığı belirtilerek, "İlk 14 kamyonluk gıda konvoyu, Gazze Vadisi kontrol noktasında üç saatlik beklemenin ardından İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından geri çevrildi. Kamyonlar sonra başka bir rotaya yönlendirildi ve yiyecekleri yağmalayan çaresiz kalabalık tarafından durduruldu. Kamyonlardan yaklaşık 200 ton yiyecek alındı" ifadeleri kullanıldı.

Gazze'nin kuzeyinde açlığın önlenmesi için gereken büyük miktardaki yiyecekleri taşımak için kara yolunun tek seçenek olduğu vurgulanan açıklamada, bugün Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetlerinin de 6 ton gıda malzemesini Gazze'nin kuzeyine bıraktığı kaydedildi.


Suudi Arabistan: Uluslararası toplum Gazze'de işlenen katliamlar karşısında aciz kaldı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, uluslararası toplumun İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Şeridi'nde işlediği katliamlar karşısında aciz kaldığını belirtti.

Bin Ferhan, ülkenin batısındaki Cidde kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması talebini yinelemek için bir araya geldiklerini dile getiren Bin Ferhan, "Uluslararası toplum, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen katliamlar karşısında aciz." dedi.

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes talep eden ülkelerin sayısının arttığının altını çizen Bin Ferhan, "Filistin devletini tanıma ve iki devletli çözümü kabul etme zamanı geldi artık." diye konuştu.


Erdoğan: Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri kanın hesabını verecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasınan satır başları şöyle:

İsrail'in Gazze'ye saldırıları) Tam 151 gündür, son asrın en büyük barbarlıklarından birine şahit oluyoruz

Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi, Filistin halkına yönelik apaçık bir soykırım uygulamaktadır.

Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri her damla kanın hesabını hukuk ve maşeri vicdan önünde mutlaka verecektir.   

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın


ABD'de Pentagon'a ait bilgileri internette paylaşan asker suçunu kabul etti

ABD ordusuna ait gizli belgeleri internet ortamında paylaşmakla suçlanan Ulusal Hava Muhafızları askeri Jack Teixeira, savcılarla anlaşarak suçunu itiraf etti.

Teixeira, Massachussets'teki duruşmada, savcılarla en az 11 yıl hapis cezasına çarptırılmasını öngören bir anlaşma kapsamında, Ukrayna'daki savaşla ilgili son derece gizli askeri belgeleri ve diğer ulusal güvenlik sırlarını sızdırdığı iddialarını kabul ettiğini söyledi.

Bölge Hakimi Indira Talwani, 11 ila 17 yıl arasında değişebilecek hapis cezasına eylül ayında yapılacak duruşmada karar vereceğini açıkladı.


BM: Gazze'de bebekler dünyanın gözü önünde yavaş yavaş can veriyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın X sosyal medya hesabından, İsrail saldırılarında öldürülen bebek ve çocuklara ilişkin paylaşımda bulunuldu.

Paylaşımda, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 17 bin çocuğun yetim kaldığı, Gazze'nin kuzeyinde 2 yaş altındaki her 6 çocuktan birinin ciddi derecede yetersiz beslenme sıkıntısı yaşadığı belirtilerek, "Bebekler dünyanın gözü önünde yavaş yavaş can veriyor." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, bombardımanlar ve İsrail kuşatmasının yol açtığı sıkıntılar nedeniyle hayatını kaybeden Gazzeli çocuklara değinilen paylaşımda, söz konusu çocuk ölümlerinin "önlenebilir" olduğunun altı çizildi.


Facebook ve Instagram'da erişim sıkıntısı

Sosyal medya platformları Instagram'a ve Facebook'a ulaşım sağlanamadığı belirtiliyor.

Kesinti izleme sitesi Downdetector'a göre, Instagram ve Facebook kullanıcıları uygulamalarla ilgili sorunlar yaşıyor.


Zeydan Karalar’ın internet sitesi hacklendi

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın "zeydankaralar.com.tr" sitesi hacklendi. 

Siteye konulan yazıda “Adana, Kara Zeydan’dan kurtulacak” ifadesi yer aldı.


İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi ateş açarak öldürdü

İsrail ordusu, öldürülen 16 yaşındaki Filistinlinin bir Yahudi yerleşimciyi bıçakla yaraladığını iddia etti

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde Huvvara beldesi yakınında bir Filistinliyi "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla ateş açarak öldürdü.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, öldürülen Filistinli tarafından bıçaklanan İsrail vatandaşı bir Yahudi yerleşimci omzundan yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri "bilinci açık" yaralıya müdahale etti. Öldürülen Filistinlinin Nablus yakınlarındaki Urif köyünden 16 yaşında bir çocuk olduğu aktarıldı.


Uluslararası Ceza Mahkemesi üst düzey iki Rus komutan hakkında tutuklama kararı çıkardı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Ukrayna'da savaş suçu işledikleri suçlamasıyla Sergey İvanoviç Kobilaş ve Viktor Nikolayeviç Sokolov adlı üst düzeydeki Rus komutanlar hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Lahey'deki mahkeme yaptığı açıklamada, "İki şüphelinin, komutaları altındaki güçlerce en az 10 Ekim 2022'den 9 Mart 2023 tarihine kadar Ukrayna'nın elektrik altyapısına yönelik düzenlenen füze saldırılarından mesul olduklarına inanmak için makul gerekçeler olduğunu" belirtti.

Mahkeme, saldırılardan dolayı sivillerin uğradıkları dolaylı zarar ve hasarın, hedeflenen herhangi bir askeri kazanıma göre bariz bir şekilde aşırı olduğunu ifade etti.


BTP Genel Başkanı Baş: Halkı tehdit ederek belediyeye oy isteyen bir cumhurbaşkanımız var

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Gaziantep’te düzenlediği aday tanıtım toplantısına katıldı. Gaziantep,Kilis, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Baş, “İsrafı bitirdik pankartları ve reklamları için 1,2 milyar lira para harcanıyor, israfı bitirdik demek için. O parayla İstanbul'u depreme hazırlayabilirdik. Bunu yapmak yerine israf yapıyoruz” dedi. Murat Kurum’u eleştiren Baş şunları söyledi:

İktidar partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, ‘Gazze'ye yardım edilmesini istiyorsanız bize oy verin’ diyor. Yahu sen devlet olarak yapamadığın yardımı büyükşehir belediyesi olarak mı yapacaksın? Ne diyorlardı önceden, ‘Biz düşersek Kudüs düşer’ diyorlardı. Halbuki bunlar iktidarda olduğu için bugün Gazze işgal altında. Gazze'de masum vatandaşların üzerine bomba yağarken, insanlar orada can pazarında hayatlarını kurtarmakla mücadele ederken hükümetin ve hükümet yanlılarının ticaret gemileri hala İsrail'le ticarete devam ediyor, hala İsrail istihbaratını bizim topraklarımızda kurmuş olduğu Kürecik Radar Üssü’nden alıyor. Bunların hiçbirini yapmadan, ‘Gazze'ye yardım gitmesini istiyorsan bize oy verin’ diyorlar.

“Cumhurbaşkanı da, ‘bize oy vermezseniz hizmet gelmez’ diyor. Sana oy verdi bu millet yüzde 50’den fazla 23 senedir. Ne hizmet gördük?” diye soran Baş “Mesela sana oy vermeyince, biz doğalgaz evimize bağlandı da faturasını ödeyecek paraya mı sahip olduk? Ne oldu da sana oy vermemiz gerekli hale geldi? Halkı tehdit ederek belediyeye oy isteyen bir cumhurbaşkanımız var. Bu ülkemiz adına bir utançtır. Biz bu utancı silmek istiyoruz. Bizim vergilerimizle bize hizmet edilmiyorsa, bizim kaynaklarımız başkalarına peşkeş çekiliyorsa buna dur demek siyasetçinin işi değil halkın işidir” dedi


İran İnsan Hakları Kurumu: İran'da 2023 yılında idam edilenlerin sayısı yüzde 43 arttı

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu (IHR) ile Paris merkezli İdam Cezasına Karşı Birlikte (ECPM) adlı örgütün hazırladığı raporda, İran'da idam cezalarındaki artışa dikkati çekildi. Ülkede 2023 yılında idam edilenlerin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 43 artarak 834'e ulaştığı belirtildi. Bu kişilerden 471'inin uyuşturucuyla ilişkili suçlardan, 8'inin Mahsa Emini gösterileriyle ilgili olarak dar ağacına gönderildiği ifade edilen raporda, diğerlerinin ise hangi suçtan idam edildiklerine ilişkin bilgi verilmedi. Raporda ayrıca idam edilen 834 kişi arasında 22 kadının bulunduğu ve idam cezasının umuma açık alanlarda uygulanmasının da arttığı kaydedildi.


Rusya ile Çin, Ay'a nükleer güç ünitesi yerleştirmeyi planlıyor

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov, Rusya ile Çin'in 2033-2035 yıllarında Ay'a nükleer güç ünitesi yerleştirmeyi planladığını söyledi. Borisov, Moskova'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Çin ile Ay'a yönelik ortak çalışmalar için anlaşma imzaladıklarını söyledi. Çin ile Ay'daki çalışmalarla ilgili önemli bir projenin geliştirildiğini anlatan Borisov, "2033-2035 yıllarında Çinli meslektaşlarımızla birlikte Ay yüzeyine bir nükleer enerji ünitesinin ulaştırılması ve kurulmasına yönelik bir projeyi değerlendiriyoruz." dedi. Borisov, söz konusu ünitenin robot teknolojileri kullanılarak yapılması gerekeceğini sözlerine ekledi.


Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında 21 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, alınan ifadeler, elde edilen bilgiler, hesap incelemeleri, MASAK raporu ve gizli tanık beyanları doğrultusunda "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan yürütülen soruşturmada 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda şüphelilerden 21'i yakalandı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.


AK Partili Mollakendi Belediye Başkanına fuhuş tutuklaması

Elazığ'ın merkez ilçesine bağlı Mollakendi beldesinin AK Partili belediye başkanının Mehmet Enis Doğan’ın da aralarında bulunduğu dört kişi fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla tutuklandı. Sözcü'nün haberine göre; Doğan’ın Elazığ kent merkezinde daha önce yurt olarak kullanılan ve sonradan otele dönüştürülen mekânda fuhuş yaptırdığı için, “Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, aracılık etmek veya yer temin etmek” suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Cemre-2 adlı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

CEMRE-2 operasyonu kapsamında, ilimiz merkezinde faaliyet gösteren iki farklı güzellik salonunda çalışanları masaj adı altında Fuhuşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama suçunu işledikleri tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik 27.02.2024 günü yapılan operasyonda; beş şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, Emniyet Müdürlüğümüzde tamamlanan işlemlerinin ardından 01.03.2024 günü sevk edildikleri adli makamlarca dört şüpheli şahıs tutuklanmış, bir şüpheli şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

 


Rusya, NATO'nun genişlemesine karşı iki askeri bölge daha oluşturdu

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO'nun genişlemesi ve Rusya sınırlarında askeri potansiyel oluşturması karşısında iki yeni askeri bölge daha oluşturduklarını duyurdu.

Şoygu, Savunma Bakanlığı yetkilileriyle toplantıda yaptığı konuşmada, ülke içinde yeni askeri bölgeler oluşturulduğu bilgisini paylaştı.

NATO'nun Rusya sınırları yakınında askeri potansiyel oluşturduğunu, Finlandiya'nın NATO'ya üye olduğunu, İsveç'in de İttifak'a katılacağını hatırlatan Şoygu, "Kuzeybatı ve batı stratejik yönlerindeki birlik gruplarını güçlendirmek için adımlar attık. Silahlı Kuvvetlerde Leningrad ve Moskova askeri bölgeleri olmak üzere iki özel stratejik bölgesel birlik oluşturuldu" ifadelerini kullandı.


Bakan Koca açıkladı: Mülakatsız 8 bin işçi alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz." dedi.

Koca şunları söyledi:

İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: İkramiyeleri bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktaracağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin 3 bin lira bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını bildirdi.  Işıkhan, ayrıca Emekliler Yılı kapsamında emeklilere desteklerinin olacağını ve çalışmaların devam ettiğini aktararak şunları söyledi:

Yasa Meclisten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz.

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların sigorta prim gün sayısının, SSK'lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda seçim sonrası çalışma olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii." dedi. 


Ukrayna: Rusya'ya ait "Sergey Kotov" devriye gemisini vurduk

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü, Rusya Karadeniz Filosu'na ait "Sergey Kotov" adlı devriye gemisini vurduklarını duyurdu.

İstihbarat Ana Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu gece "Group 13" özel biriminin, Rusya Karadeniz Filosu'na ait "Sergey Kotov" devriye gemisine saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırının Ukrayna Deniz Kuvvetleriyle işbirliğinde ve Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığının desteğiyle yapıldığı aktarılan açıklamada, Magura V5 insansız deniz aracıyla gerçekleştirilen saldırı sonucu Rus gemisinin ön tarafına, sağ ve sol yanlarına hasar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, geminin Kerç Boğazı yakınlarında Ukrayna kara sularında vurulduğu ifade edildi.


Narkoçelik-4 operasyonları: 1180 kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 27 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde eş zamanlı düzenlenen "Narkoçelik-4" operasyonlarında 27 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonda 1180 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.


Şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalara glütensiz ürün bulundurma zorunluluğu getirildi

Şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalara talebi karşılayacak miktarda glütensiz ürün ve atıştırmalık bulundurma zorunluluğu getirildi.

Resmi Gazete'nin glütensiz gıda ürünü satış yükümlülüğü getirilmesine ilişkin Ticaret Bakanlığı tebliğine göre, bu zincir mağazalar, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı, 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı süreklilik arz edecek şekilde ve talebi karşılayacak miktarda satışa hazır bulundurmakla yükümlü olacaklar. Uygulama haziran ayı başında, 400 metrekare mağazalarla ilgili yükümlülük ise 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.


AYM, özelleştirilen limanlarda işletme hakkını 49 yıla uzatan düzenlemeyi iptal etti

Anayasa Mahkemesi, özelleştirilen Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ (TDİ) ve Devlet Demiryolları İşletmesi'ne (TCDD) ait bazı limanlardan sözleşme süresi 49 yıldan az olanların bu sürelerinin 49 yıla çıkarılmasına ilişkin yasa hükmünün iptaline karar verdi.

AYM'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 18 Ocak tarihli gerekçeli kararına göre, CHP'li Engin Altay, Özgür Özel, Engin Özkoç ile birlikte 132 milletvekilinin yaptığı itiraz başvurusunu değerlendiren mahkeme, 22 Aralık 2022 tarihli 7429 sayılı torba yasa ile özelleştirme kanununa eklenen ilgili madde hükmünün iptal edilmesine karar verdi. İptal edilen madde hükmü; söz konusu limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucu imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme sürelerinin, gerekli şartların yerine getirilmesi koşuluyla, hakkın başlangıç tarihinden itibaren ve bir defaya mahsus olmak üzere 49 yıla kadar uzatılabilmesine imkân tanıyordu.

Yüksek mahkeme gerekçesinde, Anayasa Mahkemesi'nin 2022'de yayımlanan kararıyla daha önce özelleştirme yasasının geçici 30. maddesinin birinci fıkrasıyla bu yönde yapılan düzenlemenin iptaline karar verdiği hatırlatılarak, hâlihazırda özelleştirme sözleşmelerinin tarafı olan kişilere ek sözleşme yapma imkânı tanımakla özelleştirme sözleşmelerinin tarafı olmayan kişilerin mevcut sözleşme süreleri sonunda sözleşme yapma imkânından yoksun bırakılmaları suretiyle sözleşme özgürlüğünün sınırlandığı tespit edildiğine vurgu yaptı. Mahkeme, bu durumun orantısız bir sınırlamaya neden olduğunu, dolayısıyla anılan özgürlüğe ölçüsüz bir sınırlama getirdiğini, bu durumun limanların gerçek özelleştirme değerlerinin altında kalmasına yol açabileceğini belirtilerek fıkranın Anayasa'nın ilgili maddelerine aykırı olduğu sonucuna ulaşıldığını kaydetti.


TEM Otoyolu'ndaki kazada 5 kişi hayatını kaybetti

TEM Otoyolu'nda bir otomobilin otoyoldan geçmeye çalışanlara çarptığı kazada 5 kişi hayatını kaybetti. İddiaya göre saat 03.00 civarında Kurtköy Kavşağı Sultanbeyli istikametinde seyir halindeki bir otomobil, otoyoldan bariyerleri aşıp karşıya geçmeye çalışan yayalara çarptı. Haber verilmesi üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazanın ardından yol tek yönlü olarak trafiğe kapatılırken olay yerinde inceleme devam ediyor.


Bursa'da deprem korkusuyla ikinci kattan atlayan kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan deprem nedeniyle Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikinci kattan atlayan kişinin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Bu akşam Çanakkale Yenice'de meydana gelen Çanakkale'nin yanı sıra Balıkesir ve İstanbul'da da hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış, ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun.

AA-20240304-33888593-33888590-BURSADA_DEPREM_KORKUSUYLA_IKINCI_KATTAN_ATLAYAN_KISI_HAYATINI_KAYBETTI.jpg
Fotoğraf: AA

İnegöl'de DEM Parti binasına baltalı saldırı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde DEM Parti'nin ilçe binasına baltalı saldırı düzenlendi. Saat 21.30 sıralarında gerçekleşen saldırının failleri henüz tespit edilemedi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; DEM Parti Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Deniz Büyük, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin açığa çıkarılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı İhsan Seylan da saldırıyı kınadı.

Saylan paylaşımında "Halkımızı sağduyuya davet ediyoruz. Provakasyonlarla seçim çalışmalarını baltalamak isteyenlere prim vermeyelim" dedi.


ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat ölü bulundu

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomatın ölü bulunduğu bildirildi.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Kudüs’te bir diplomatın öldüğünün doğrulandığı ancak bu kişinin ABD’nin İsrail Büyükelçisi olmadığı bilgisi verildi.

Açıklamada ABD’li diplomatın ölüm sebebine ilişkin bilgi verilmezken, diplomatın ölümünde şüpheli bir durumun olmadığı kaydedildi. İsrail basınında söz konusu diplomatın Kudüs'te bir apartman dairesinde ölü bulunduğu belirtildi.


Beyaz Saray, ramazan ayına kadar Gazze'de ateşkes için ümitli

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, günlük basın toplantısında, Gazze'deki son durumu ve olası ateşkes sürecini değerlendirdi.

Kirby, İsrail'in, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında 6 hafta sürebilecek ve Gazze'ye daha fazla insani yardımın ulaştırılacağı geçici ateşkese razı olduğunu kaydederek, "İsrail bu çerçeveye uymaya razı oldu, şimdi aynısını yapmak Hamas'a kalıyor." şeklinde konuştu.

Olası bir ateşkes anlaşmasının takvimi konusunda ise Kirby, "Ramazan başlamadan önce bu anlaşmanın yapıldığını görmek istiyoruz, bu konuda umutluyuz ve buradaki amacımız bu" değerlendirmesini yaptı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU