Heath Ledger'ın ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Kara Şövalye'yle tanınan oyuncu 2008'de, aşırı dozda reçeteli ilaç aldıktan sonra 28 yaşında hayatını kaybetmişti

Heath Ledger (AP)

Heath Ledger'ın arkadaşı, aktörün ölümünü çevreleyen koşullar hakkında yeni bilgiler açıkladı.

Christopher Nolan'ın filmi Kara Şövalye'de (The Dark Knight) Joker'i canlandıran Ledger, New York'taki evinde aşırı dozda reçeteli ilaç almasının ardından 22 Ocak 2008'de hayatını kaybetmişti. Aktör 28 yaşındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen ve senarist Stephen Gaghan, Ledger'ın kendi filminin senaryosuyla birlikte yatakta öldüğünü yakın zamanda açıkladı.

Oscar ödüllü yönetmen, Malcolm Gladwell'in 2005 tarihli kitabı Blink'in uyarlaması üzerinde çalışıyordu ve Ledger'ı başrolde oynatmak istiyordu.

Gaghan, Ledger'ın babası Kim'in oğlunun ölümünü öğrendikten sonra kendisini arayarak Blink'in senaryosunun evinde bulunduğunu söylediğini belirtti.

Gladwell'in Development Hell adlı podcast'inde konuşan Gaghan, Gladwell'e şöyle dedi:

Cesetle birlikte oradaydılar ve senaryomuz onunla birlikte yataktaydı ve senin kitabın komodinin üzerindeydi. Sanırım benim numaram da senaryonun üzerine yazılıydı.

Tahmin edebileceğin gibi bu kişiler şoktaydı ve o numarayı aradılar ve bunu neden yaptıklarını bilmiyorum.

Yönetmen şöyle devam etti:

Eşimle birlikte havalimanındaydık, bir yerden bir yere gidiyorduk ve kelimenin tam anlamıyla yere yığıldım, daha önce ya da o zamandan sonra bu başıma hiç gelmedi. Ayaklarım altımdan kayıp gitti. Resmen öylece oturdum çünkü 'Ne, ne?' diye kalmıştım.

Gaghan "Eşimin yüzünü hatırlıyorum ve benim sadece nutkum tutulmuştu. Sadece dinledim, dinledim ve dinledim. Gerçekten ama gerçekten çok üzücüydü. Ve hâlâ da üzücü" diye ekledi.

Yönetmen, Ledger'ın ölümünden sonra Blink'in film uyarlamasını geliştirmeyi durdurduğunu söyledi.

Geçen ay 2024 Altın Küre'de ödül alırken yönetmen Christopher Nolan, Heath Ledger'ın ölümünün ardından yaşadığı "karmaşık ve zorlu" bir deneyimi anlatmıştı.
 

Joker
Heath Ledger, Kara Şövalye'de (Warner Bros/DC Comics)


Nolan seyircilere Altın Küre sahnesine en son 2009'da, önceki yıl hayatını kaybeden Ledger adına En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kabul ettiğinde çıktığını söylemişti.

Ledger'ın hayatını kaybetmeden önce çekimlerini tamamladığı son film olan Kara Şövalye, ölümünden 6 ay sonra gösterime girmişti.

Nolan, Ledger'ın ödülünü aldığı geceyi anımsayarak şöyle demişti:

Teşekkür ederim. Daha önce bu sahneye bir tek sevgili dostumuz Heath Ledger adına bu ödüllerden birini kabul etmek üzere çıkmıştım ve bu benim için karmaşık ve zorlu bir durumdu.

Ledger'ın diğer filmleri arasında Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (10 Things I Hate About You), Beni Orada Arama (I'm Not There) ve 2006'da kendisine Oscar adaylığı kazandıran Brokeback Dağı (Brokeback Mountain) yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU