İmamoğlu, Erdoğan'ı işaret etti: Her şeyi ona verirseniz bu milleti mahveder, iyi ki biz varız

Ekrem İmamoğlu; Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi Kenstel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Eyüpsultan'da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kast ederek "Her şeyi ona verirseniz bu milleti mahveder" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Vatandaşlarımız bize sadece geçici yetki verirler. 5 yıllık yetki verirler. O bakımdan hani birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya, her şeyi ona verirseniz hizmet getirir. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder. İyi ki biz varız. Böyle bir anlayış olabilir mi? Her yetkiyi ona verin, muhtarlarımız toplayın çantanızı eve gidin. Başka belediye başkanları da olmasın her şey onun olsun. İstanbul da onun olsun bütün memleket de onun olsun. Allah yardımcısı olsun, ne diyeyim?

"Ekrem gibi çalış denilebilir"

Yani bu milletle dalga geçmek gibi bir şey. Bu millet hafif tebessüm eder ama o sandığa gittiğinde ne yapacağını da çok iyi bilir, aynen 23 Haziran’da olduğu gibi. Elbette yetki istiyoruz ama yetkinin her anınında, her saniyesinde şeffaf, sokakta yürürken bizi göreceksiniz. Pazarda yanınızda rastlayacaksınız, en zor anında yanında olacağız. Meclimizi size göstereceğiz. Tüm şeffalığıyla size hesap verecek şekilde yetkiyi bize verin, size atom karıncanın üzerinde bir tarif var mı bilmiyorum ama inşallah bulacağız. "Ekrem gibi çalış" denilebilir.  5 yıl daha sizin için çalışmaya devam edeceğiz.

"Sahte kentsel dönüşüm yaptılar"

İmamoğlu, kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına dair de konuştu ve şu ifadeleri kullandı:

Kentsel dönüşümün sahtesini de yapıyorlar. Bu önemli. Her ne kadar esprili gibi olsa da kısmen bu sahte meselesini vatandaşlarımıza yalşatıyorlar. Kimin yaptığını siz çok iyi biliyorsunuz. Gerçek kentsel dönüşüm insanları güvende hisettirir, huzurlu ve mutlu eder. Sahte kentsel dönüşüm ise insanları mağdur eder. İstanbul’un deprem gibi çok önemli bir sorunu var. Şunu da söylemem gerekir; bu sorunun çözümlerinden biri olması gereken kentsel dönüşüm bu şehirde bu arkadaşlar yüzünden bir soruna dönüştü. Eğer sahte işler yapar insanları aldatırsanız, kentsel dönüşüm diye İstanbul’un sadece göz önünde bulunan deniz kıyılarını lüks konutlarla yığın haline getirirseniz, Fikirtepe gibi bir talihsizliği yaşatırsanız… Kenstel dönüşüm adına yaptıkları insanları kentsel dönüşümden soğutur.

"Yüzü kızarmadan 650 bin konut yapacağını söylüyor"

İmamoğlu konuşmasında, Murat Kurum'un vaatlerine de değindi:

Hala seçime giderken insanlara 650 bin konut yapacağız yalanını söylüyorlar. Gerçekten yüzü kızarmadan ifade edebiliyor. 650 binin rakamsal değeri; hiç maaş ödemese, yatırım yapmasa, metroya ona buna harcamasa bu şehrin 5-6 yıllık bütün parasını harcasa yine yapamaz. O bakımdan gerçeklerle yalanları ayırt etmek isteyen vatandaşlarımıza sesleniyorum; Tuzla’ya baksa gerçeği bütün açıklıkla görülür. 2019’da projeleşen 20212’de başlatılan TOKİ projesine baksınlar. Hemen yanı başında biz KİPTAŞ projemizi tamamlayıp teslim ettik TOKİ’nin, hala kaba inşaat seviyesinde olan bölümleri var.

Vatandaşlarımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Hayali vaatler vermedik. Verdiğimiz tüm sözleri de tuttuk. Tutamayacağımız bir söz de vermedik. İstanbul’un her tarafında o iç huzurla dolaşıyorum. Engellediğimiz, süreçlerin uzatıldığı, bir yerde başlayacağımız inşaatın bazı ilçe belediyeleri tarafından uzun sürelere uzatıldığı hatta sabote edildiği girişimleri de yaşamadık değil. Ama biz işimize baktık. O bakımdan öyle bazıları gibi karşıma kentsel dönüşüm mağdurları çıkar da hesap sormaya kalkarlar mı diye endişe etmedim.

"Ben yılmam, yıldırırım"

Programının sonraki bölümünde Gaziosmanpaşa'da halka hitap eden İBB Başkanı İmamoğlu şunları söyledi:

Daha birkaç gün önce sayın Cumhurbaşkan bizi engellediğini dile getirdi. Hiç umursamadık işimize baktık. Bu senin işin değil dediler. İşimiz kabul ettik, yaptık. Yine kimin parasını kime veriyorsun dediler. Milletin parasını millete veriyoruz dedik verdik vermeye de devam edeceğiz. Bizi belki yıldırmaya çalıştılar ama yıldıramazlar. Bu kardeşiniz yılmaz, bu kardeşiniz, bu hemşehriniz kararlı ve sizi mahcup etmeyecek. Şunu söyleyeyim, hani şairin var ya güzel sözü hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Ben yılmam yılmam, yıldırırım.  Benden değil önce milletten korkuyor. Belediyeyi vermezsen hizmet gelmez diyor, bunu Hatay'da diyor ya. Allah şahit hiçbir ilçeden hizmet esirgemedim, her ilçede belediye başkanlarıyla çalıştım. Çünkü ben demokrasiye inanan bir Türk genciyim. Vicdan ittifakının oylarınıza talibiz. Lütfen bu kardeşinizi, komşularınıza anlatınız. Gelin İstanbul Gönüllülerinize üye olunuz, onlarla beraber çalışın. İsrafı bitirdik, bundan sonra tarihe gömeceğiz. İcraatta Türkiye'de rekorlar kıracağız. İstanbul'a asla ve asla ihanet etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Onların hayali olan Kanal İstanbul'u onlara yaptırmayacağız. Bakmayın şimdi sustuklarına, onların niyetini biliyoruz. Bu memleketin hiçbir insanını geride bırakmayacağız, hep önde tutup onlara hizmet vermeye devam edeceğiz. 

"Mültecilere 40 milyar dolar harcadı, o yük olmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eğer emekliye 7 bin lira verirsem 1.4 trilyon, 10 bin lira verirsem 1.9 trilyon yük gelir" dediğini aktaran İmamoğlu şunları kaydetti:

Peki ben size bütçeye gelen yükle ilgili bir hatırlatma yapayım. Kaç yıl önce hatırlayın bakın, ‘mültecilere 40 milyar dolar harcadım’ dedi mi? O yük olmadı, o günden bugüne de dört yıl geçti. Dört yılda daha ne kadar harcadı onu da bilmiyoruz.

Ekrem İmamoğlu ile Kürtler arasına kimse giremez

İmamoğlu Gaziosmanpaşa’da düzenlediği halk buluşması öncesinde PolitikYol’un sorularını yanıtladı.

İmamoğlu "Kürtlerle aranızdaki ilişkiyi nasıl tanımlıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Ekrem İmamoğlu ile Kürtler arasına kimse giremez. Benim Kürtlerle olan ilişkimde başka bir partinin, başka bir siyasal figürün aracılığına ihtiyacım yoktur. Böyle bir beklentim de yoktur. İstanbul’un güzel Kürtleri ile Ekrem İmamoğlu arasında, aracısız, direk bir hat, direk bir rabıta vardır. Ben Kürt yurttaşlarımız ile aramdaki Gönül Hattı diyorum. Birbirimizi anlıyoruz. Birbirimizi seviyoruz. Birbirimizin zihnini kalbini okuyoruz.
 

 

Independent Türkçe. Politik Yol

DAHA FAZLA HABER OKU