Mansur Yavaş rakibinin Ank Kart projesi hakkında konuştu: Başkent Kart uygulamasını 3 yıldır yapıyoruz

Yavaş, “Türkiye'deki 30 büyükşehir içerisinde kredisi en yüksek belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi” dedi

Fotoğraf: X / @mansuryavas06

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisinin Kalecik’te düzenlediği etkinlikte konuştu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beş yıldır parti rozetini çıkartarak belediye başkanlığı yaptığını aktaran Yavaş,  “Ankara içinde de görüyorsunuz. Bir minibüs bir şoför bir koruma. Kimseye kötülük etmedim ki kimden korkacağım? Ne çakarlı araç ne konvoy. Beş yıl boyunca benim bir tek fotoğrafımı görmediniz. Kendi reklamını yapmadım. Şimdi diyor ki rakibim; beş yıldır hiçbir yerde fotoğrafı yoktur diyor. Evet, Ankara halkının parasını ben reklamını kullanmıyorum. Bazı belediye başkanları bulunduğu ilçeleri kendi kafalarının fotoğrafıyla donattılar. Ne oldu? Siyasetin çöplüğüne gömüldüler. Demek ki fotoğraf asmakla iş olmuyor” dedi “İnsanları korkutup oy vermelerinin önüne geçmeyin” diye seslenen Yavaş özetle şunları söyledi:

Şimdi ezbere konuşuyorlar. Kendi internet sitelerinde mali durumlarına ait hiçbir şey bulamazsınız. Bizimki yayınlanıyor. Geçenlerde demiş ki; 'Belediyeyi batırdı.' Oradan vatandaşın biri de 'Sen bu söylediğine kendin inanıyor musun' demiş. Doğru söylüyor vatandaşımız. Çünkü uluslararası kredi kuruluşları var. Türkiye'nin ekonomisi hakkında da bunlar zaman zaman raporu yayınlarlar. Bu raporlara göre Türkiye'deki 30 büyükşehir içerisinde kredisi en yüksek belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ilan edildi. Bu raporları parayla falan da yazdıramazsınız.

"Proje tanıtımında adını Ank Kart olarak değiştirmiş".

Rakibim bir ay önce 'Ben Başkent Kart çıkaracağım. İçine para yükleyeceğim' diye bunu proje olarak anlatmaya başladı. Üç yıldır yapıyoruz halbuki. Şimdi de proje tanıtımında adını Ank Kart olarak değiştirmiş. Ben Başkent ismiyle gurur duyuyorum. Başkent ismini Allah'ın izniyle hiçbirisi değiştiremeyecek. Ve şimdi işi nereye getirdi? Onlar ne veriyorsa biri fazla. Ben de derim ki; kardeşim 1 Nisan'dan sonra demeyi bırak. Sen belediye başkanısın. Belediye meclisinde çoğunluk var. Geçmiş altı aya yönelik bir meclis kararı al bu ay kendi ilçende 50 bin tane bizim destek olduğumuz aile var. O arkadaşın beş bin tane kaydı varmış. Tamam razıyım. Diğerleri biz zaten hallediyoruz. O beş binle geriye dönük bir et yardımı yap doğal gaz yardımı yap. Yapmıyor.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU