Eleştirmenlerin demediğini bırakmadığı film gişeye hükmediyor

İzleyiciler, sinema yazarlarının sıkıcı ve durağan bulduğu filme bayıldı

Filmin yönetmenliğini Will Smith'e Oscar kazandıran Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar'a (King Richard) da imza atan Reinaldo Marcus Green üstleniyor (Paramount Pictures)

Hollywood'un son müzik biyografisi Bob Marley: One Love, vizyondaki ilk 10 gününde ABD'de 61,4 milyon dolar kazanıp dünya çapında 100 milyon dolar barajını aşarak küresel gişede fırtına gibi esti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paramount filmi, 3 bin 597 sinema salonundan elde ettiği tahmini 13,5 milyon dolarla, geçen hafta sonu da ABD gişe listesinde kolayca zirvede kalmayı başardı. ABD hasılatını 72,2 milyon dolara çıkaran filmin yıldızı diğer ülkelerde de parlamaya devam etti ve dünya çapında toplam 120,6 milyon dolarlık hasılat yaptı.

Yeni Bob Marley biyografisi, sinema yazarlarından olumsuz yorumlar almasına rağmen eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da mükemmel bir seyirci puanı elde etmeyi başardı.

Biyografik filmin Rotten Tomatoes'daki eleştirmen puanı 100 üzerinden 42'de kaldı. Ancak film, izleyicilerden 92 puan almayı başarırken övgü dolu yorumlar da elde etti.

Bazı eleştirmenler biyografik filmi uzun ve sıkıcı bulduklarını ifade ederken Marley'nin mirasını tam olarak yansıtamadığını öne sürdü.

"Bir hayatın kırıntıları"

The Atlantic, "Müziği ve fikirleri ve bunların bu parçalanmış dünyaya girmesine yardımcı olan tüm insanlar daha iyisini hak ediyor" diye yazdı.
 


Wall Street Journal filmin "durağan" olduğunu yazarken ABC News eleştirmeni Peter Travers şöyle dedi:

Kingsley Ben-Adir, reggae'nin yüzü, sesi ve halkının Rastafaryan vicdanı haline gelen Jamaikalı efsanenin ruhunu yakalıyor. Ancak bu güvenli, sığ, aile onaylı biyografik film bize sadece şarkılardan parçalar ve bir hayatın kırıntılarını veriyor.

Nick Hornby'nin dizi uyarlaması High Fidelity'nin yıldızı Kingsley Ben-Adir'in reggae efsanesini canlandırdığı film, sanatçının dünyaca ünlü bir yıldız haline gelmesini ve barış mesajı yayma tutkusunu konu alıyor. 

Filmde 38 yaşındaki Ben-Adir'in yanı sıra Marley'nin eşi Rita rolünde Lashana Lynch de oynuyor. 

ABD'de 14 Mayıs Sevgililer Günü'nde gösterime giren biyografik film, Türkiye'deyse 16 Şubat'tan itibaren sinemaseverlerle buluşuyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU