The Independent Özel: İki yıldır süren savaş, Kiev'den canlı yayınla konuşuldu

The Independent'ın ödüllü uluslararası baş muhabiri, fotoğrafçı ve belgeselci Bel Trew, paneli Ukrayna'nın başkenti Kiev'den canlı sundu

Rusya'nın Ukrayna'yı istilasının birinci yıl dönümünde, Bahmut'ta savaşan oğlunu birkaç hafta önce kaybeden Tetiana'yı, bir arkadaşı kucaklayarak teselli ediyor (Bel Trew)

The Independent, Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesinin üzerinden iki yıl geçmesi nedeniyle savaş deneyimlerini aktarmaları için Ukraynalı uzmanların yer aldığı bir panel düzenledi.

The Independent'ın ödüllü uluslararası baş muhabiri, fotoğrafçı ve belgeselci Bel Trew, Sanal Etkinlikler serisi kapsamında düzenlenen paneli Ukrayna'nın başkenti Kiev'den canlı sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisine Kiev Ekonomi Üniversitesi Başkanı ve Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Timofiy Milovanov eşlik etti.

Aleksey Navalni'nin annesinin, Rus muhalefet liderinin öldüğünün doğrulanmasının üzerinden neredeyse bir hafta geçmişken nihayet cesedinin kendisine gösterildiğini teyit etmesinden birkaç dakika sonra konuşan Milovanov "Bunlar Ukrayna ve Avrupa için karanlık zamanlar" dedi.

Milovanov şöyle ekledi:

Avrupa'yı güvence altına almak ve demokrasiyi savunmak için karşı koymalı ve mücadele etmeliyiz.

Chatham House'un Rusya ve Avrasya Programı Direktör Yardımcısı ve Ukrayna Forumu Başkanı Orisya Lutseviç de panele katıldı.

Ukrayna'yı "bir savaş tiyatrosu" diye nitelendiren Lutseviç, Putin'in "ABD'nin Avrupa'yı terk etmesini istediğini" söyleyerek amaçlarına ulaşırsa "karanlık, karanlık bir dünya" oluşacağını sözlerine ekledi.

Lutseviç, The Independent izleyicilerine hitaben şöyle dedi:

Ukrayna neyi savunuyor? Okurlar bunun Ukrayna'nın ötesinde bir şey olduğunu anlamalı.

İki yıl süren savaş Avrupa ve dünya genelinde çok yönlü yankılara neden oldu ve Ukrayna'da 75 milyar dolar değerinde yıkıma yol açarak bunun merkezindeki ülkeyi tam bir tahribat içinde bıraktı.

Maddi zararın yanı sıra panele katılan üçüncü konuk olan Save Ukraine'nin kurucusu ve eski Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Çocuk Hakları Komiseri Mikola Kuleba, Ukrayna'daki savaşın insani maliyeti hakkında dehşete düşüren bilgiler verdi.

Kuleba "Rusların, Ukrayna halkına karşı soykırım uygulamasına" tepki göstererek şöyle ekledi:

Ruslar çalınan çocukları silaha dönüştürerek onlara sadece Ukrayna'dan değil Batı'dan da nefret etmeyi öğretiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU