CHP'li Murat Bakan: Jandarma Genel Komutanı'nın makamında Menzil Şeyhinin yeğenini 'ağırlamasının' yorumu açıktır

"Devletin her kademesinde yapılanmalarına imkan verip darbe girişiminde bulunabilecek kadar güçlendirdikleri FETÖ’den boşalan kadroları başka tarikat ve cemaatler arasında bölüştürüyorlar."

Foto: AA

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç'un Menzil Cemaati’nin "bürokrasi vekili" olduğu iddia edilen Muhammed Raşid Seydaoğlu ile bir süre önce görüştüğü ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Seydaoğlu; Menzil şeyhlerinden Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni isimli üç kardeşin yeğeni.

Konuya ilişkin konuşan Seydaoğlu şunları kaydetti:

Menzil şeyhleri ile akrabayım. Şahsım adına, insan olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da tüm bakanlarla da görüşürüm. Görüşmelerim Menzil ile alakalı değil. Menzil şeyhleri benim dayım. Ben devlet memuruyum, Diyanet’in personeliyim. CHP ve İyi Parti’de de dostlarım var. Gazetecilerle de görüşüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu yaşananlar laik hukuk devletinde suçtur, normal ve olağan karşılanamaz!"

Öte yandan CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görüşmeye tepki gösteri.

Bakan açıklamasında şunları kaydetti:

Komuta kademesindeki bir Türk askerinin, Jandarma Genel Komutanlığı makamında bir tarikatın devletteki kadrolaşmalardan sorumlu olduğu iddia edilen Menzil Şeyhinin yeğenini ‘ağırlamasının’ yorumu açıktır: Devletin her kademesinde yapılanmalarına imkan verip darbe girişiminde bulunabilecek kadar güçlendirdikleri FETÖ’den boşalan kadroları başka tarikat ve cemaatler arasında bölüştürüyorlar. Alenen de ilan ediyorlar. Bu fotoğraf bunun ikrarıdır.     

 

 

 

Independent Türkçe, Birgün

DAHA FAZLA HABER OKU