İmamoğlu'ndan "Mal varlığınızı açıklayacak mısınız?" sorusuna yanıt

"Ben 2014'te Beylikdüzü Belediye Başkanı olurken de mal varlığımı açıkladım, 2019'da da malvarlığımı açıkladım. Şimdi de açıklayacağım."

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi'de basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıkladığı anımsatılarak "Siz de mal varlığını açıklayacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Ben 2014'te Beylikdüzü Belediye Başkanı olurken de mal varlığımı açıkladım, 2019'da da malvarlığımı açıkladım. Şimdi de açıklayacağım. Her dönem mal varlığımı açıkladım. Günü geldiğinde arkadaşlarım sizinle paylaşır. Bu bizim en rahat olduğumuz konu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murat Kurum'a yanıt

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum'un, "Parasını verdiğimiz bilboardları söküyorlar" ifadesini de değerlendiren İmamoğlu "Vah vah, çok üzüldüm! Kendisine buradan mağduriyet yaratmak istiyorsa bu hiç tutmaz. 5 yıldır devletin kurumu, benim vergilerimle çalışan TRT'de 1 dakika haberim yapılmadı. Devletin kurumları İBB'nin kampanyasını reklam olarak almadı. Türkiye'de 8-9 kanal bizim ilanlarımızı parasıyla bile almıyor. Neymiş, bilboardları söküyorlarmış! Vah vah, çok üzüldüm" diye konuştu.

Kurum'un "İstanbul'a 650 bin konut yapacağız" vaadi de İmamoğlu'na yöneltilen sorular arasındaydı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

650 bin konutun 500 milyar liranın üzerinde bir maliyeti var. İBB'nin 5 yıllık bütçesi neredeyse. Tamamen milleti aldatmaya dönük, içi boş... Kendisini ispat edememiş, yönetim döneminde bir sürecin bir parçası sayın Kurum. Doğru bir kampanya yönetmiyor. Millet sıklıkla aldandığını biliyor, aldattığını da biliyor. Ne aldanana ne aldatana bu millet oy vermez.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU