Amy Winehouse heykeline Filistin çıkartması yapıştırılmasının ardından soruşturma başlatıldı

Olay pazartesi günü Camden Pazarı'nın kuzey avlusunda meydana geldi ve çıkartma kısa süre sonra hızla kaldırıldı

Yahudi şarkıcının anıtı 2014'ten bu yana hayatının son yıllarında yaşadığı yerin civarında olan Camden Pazarı'nda sergileniyor (AFP)

Metropolitan Polis Teşkilatı, Amy Winehouse heykelindeki Davud'un Yıldızı kolyesinin üzerine Filistin bayrağı çıkartması yapıştırılmasının ardından soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay pazartesi günü Birleşik Krallık'taki Camden Pazarı'nın kuzey avlusunda meydana geldi ve çıkartma kısa süre sonra hızla kaldırıldı.

Metropolitan Polis Teşkilatı, görüntüden haberdar olduklarını ve bunun "birçok kişiyi üzeceğini" bildiklerini söyledi.

Camden Pazarı'yla olayın gerçekleşme şeklini ve kamera görüntüleri gibi başka kanıtların varlığını tespit etmek üzere soruşturma yapıyoruz.

Yahudi şarkıcının anıtı 2014'ten bu yana hayatının son yıllarında yaşadığı yerin civarında olan Camden Pazarı'nda sergileniyor.
 


Camden Pazarı, olayın polise bildirilmesinden hemen önce çıkartmanın söküldüğünü belirtti.

Ayrıca şunu da ekledi:

Camden Pazarı her şeyden önce bir çeşitliliğin sembolü ve herkesi kucaklayan küresel bir destinasyondur. Bölgemizde herhangi bir ayrımcılığa müsamaha gösterilmeyecektir.

Antisemitizme Karşı Kampanya'dan (Campaign Against Antisemitism) bir sözcü çıkartmanın kaldırıldığını doğrulayarak şunları söyledi:

Britanyalı Yahudi bir şarkıcının heykeli üzerinde yer alan ve Yahudiliğin bilinen sembolü olan Davud'un Yıldızı'nın Filistin Yönetimi bayrağı çıkartmasıyla kaplanması antisemitiktir.

Bu, ne olduklarını itiraf edemeyecek kadar korkak ya da cahil olan antisemitlerden sık sık duyduğumuz 'Bu sadece İsrail'e bir eleştiri' bahanesinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor.

Halihazırda Britanyalı Yahudilerin yüzde 69'u Yahudiliklerini gösteren işaretleri kullanma ihtimallerinin azaldığını söylüyor. Bir Yahudi'nin heykeli bile bundan kurtulamazken, buna şaşırmak mümkün mü?

Amy Winehouse'un ailesiyle temasa geçildi ancak yorum yapmayı reddettiler.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU