Tucker Carlson: Boris Johnson röportaj için 1 milyon dolar talep etti

ABD'li gazeteci eski Birleşik Krallık liderini sert sözlerle eleştirdi

59 yaşındaki Johnson, 2019-2022'de Birleşik Krallık Başbakanı olarak görev yapmıştı (Reuters)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı röportajla gündeme gelen ABD'li gazeteci Tucker Carlson, Boris Johnson'ın röportaj için kendisinden 1 milyon dolar istediğini öne sürdü.

Salı günü Blaze TV'ye bir röportaj veren Carlson, eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın Putin röportajını eleştirmesiyle ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson, Rusya lideriyle röportaj yapan Carlson'ı "Kremlin'in aparatı" olmakla suçlamıştı.

ABD'li gazeteci, "Röportajı yaptığımız duyulur duyulmaz, Boris Johnson denen adam tarafından kınandım. Beni düzenli olarak kınadığı için ondan röportaj talep ettim" dedi.

Röportajda Johnson'ın Ukrayna konusundaki pozisyonunu açıklamasını umduğunu belirten Carlson, röportaj talebinin tek bir şartla kabul edileceği yönünde yanıt aldığını aktardı.

Carlson, "Bir danışman bana geri döndü ve 'Seninle konuşur ama bu sana bir milyon dolara patlar' dedi. Dolar, altın veya Bitcoin olarak bir milyon istedi. Bu daha bir iki gün önce yaşandı" ifadelerini kullandı.

Putin'in röportaj için kendisinden bir milyon dolar istemediğini vurgulayan ABD'li gazeteci, "Şimdi bana Boris Johnson'ın Vladimir Putin'den daha kalitesiz, çok daha aşağıda olduğunu mu söylüyorsunuz? Bu olay tamamen bir para koparma çabası" dedi.

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Carlson'ın Putin'le yaptığı iki saatlik röportajı en sert eleştiren isimlerden biri olmuştu.

Johnson, Daily Mail'de konuyla ilgili yazdığı köşe yazısında, "Kremlin'e gittiğinde Tucker Carlson'ın iyi bilinen bir işlevi vardı. Bir tiranın yardakçısı, bir diktatörün yazıcısı ve hain bir gazeteci oldu" ifadelerini kullanmıştı.

Carlson'ın röportajı Johnson dışında birçok Batılı siyasetçi ve gazeteci tarafından da eleştirilmiş, ABD'li gazeteci Putin'e yumuşak sorular sormak ve uzun yanıtlarına müdahale etmemekle suçlanmıştı.

Carlson ise ABD medyası yalan söylediği ve Amerikan kamuoyu Ukrayna konusunda yanlış bilgilendirildiği için Putin'le konuşmak istediğini savunmuştu.

 

Independent Türkçe, RT, Yahoo

DAHA FAZLA HABER OKU