Lordlar Kamarası üyesinin Hamas'a yönelik sözleri tepki çekti

Bakan Michael Gove kararla ilgili "acil bir toplantı ve açıklama" talep etti

Lordlar Kamarası üyesi Ian Austin, Midland Heart'ın başkanlığından alındı (AFP)

Lord Austin, Hamas'ı "İslamcı tecavüzcü ve katiller" diye tanımladığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle Birleşik Krallık'taki (BK) bir konut derneğinin başkanlığından uzaklaştırıldı.

Birmingham merkezli Midland Heart, Lord Austin'in yönetim kurulundan çıkarılmasını görüşmek üzere bir toplantı ayarlandığını da açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak BK İskan Bakanı Michael Gove kararı eleştirerek uygun fiyatlı evler sağlayan ve kamu fonu alan kuruluştan "acil bir toplantı ve açıklama" beklediğini söyledi.

Gove ayrıca Lord Austin'i, "kariyerini ırkçılıkla mücadele ederek geçirmiş, uygun fiyatlı konut savunucusu" diye tanımladı.

Gordon Brown'ın eski yardımcılarından olan soylu isim Lord Austin, X/Twitter'da yaptığı paylaşımda şöyle belirtmişti:

Millet, üzülmektense tedbirli olmakta fayda var: Yatmadan önce bir koşu aşağıya inin ve İslamcı katiller ve tecavüzcülerden oluşan bir ölüm tarikatının siz farkında olmadan alt katta faaliyet gösterip göstermediğini kontrol edin. Bu kolayca yapılabilir.

Daha sonra bu gönderiyi silen Lord Austin, Gazze'deki "UNRWA (Birleşmiş Milletler mülteci ajansı) ofislerinin altında Hamas'ın operasyon merkezinin olduğuna dair hafta sonu attığı tweet'ten insanların şikayetçi olduğunu" söyledi.

Niyetim kimseyi rencide etmek değildi ve tweet'i sildim. Birçok kez yazdığım ve söylediğim gibi (bugün ulusal bir gazete de dahil) Müslümanların büyük çoğunluğu ırkçılık ve terörizm karşısında herkes kadar dehşete düşüyor.

Daily Telegraph'a konuşan Lord Austin "'İslamcılar' kelimesi çok açık bir şekilde Müslümanlara değil, aşırılıkçılara bir gönderme" dedi.

"Siyasi motivasyona sahip zorbaları", ekim başındaki katliamda İsrail'de 1200 kişiyi öldüren Hamas hakkındaki yorumlarını kasten yanlış yorumlamakla suçladı.

Ian Austin "'İslamcı' kelimesinin tüm Müslümanları kastettiğinin öne sürülmesi beni bilhassa dehşete düşürdü ve bunun bir şekilde 'İslamofobik' olduğunun iddia edilmesi utanç verici" dedi.

Lord Austin, İşçi Partisi'nin antisemitizm suçlamalarıyla sarsıldığı Jeremy Corbyn liderliği döneminde protesto amacıyla partiden ayrılmıştı.

The Independent yorum için Midland Heart'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU