Erdoğan'dan CHP'ye: Dün birlikte yoldaşlık ettiklerini bugün sırtından hançerliyorlar

"Belediye başkanları, adayları, perde gerisindekilerle hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP yönetimini ele geçirmek"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuştu.

Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciası ile ilgili konuşan Erdoğan, ihtiyaç duyulan her türlü araç ve gereçlerin bölgeye gönderildiğini belirterek, “İşçilerin konteyner ve araç içinde olmaları kendilerine canlı ulaşma ümitlerimizi artırıyor” dedi.

“Hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP yönetimini ele geçirmek”

Konuşmasında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizde millete tepeden bakmak, millete rağmen herhangi bir işe kalkışmak asla yoktur. Tek parti dönemi alışkanlığıyla milleti “tıpış tıpış oy verecek” zihniyetine sahip CHP yine aynı kafayla devam ediyor. Kendi aralarında öyle bir çıkar kavgasına tutuşmuşlar ki dünyada ve ülkelerinde kıyamet kopsa umurlarında değil. Milletin geleceği için ne hayalleri ne programları ne de projeleri var. 

Belediye başkanları, adayları, perde gerisindekilerle hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP yönetimini ele geçirmek. Şimdi ona çalışıyorlar. Bu uğurda birbirlerine çelme çakmaktan, kuyusunu kazmaktan, dün birlikte yoldaşlık ettiklerini bugün sırtından hançerliyorlar. Türkiye 1994 seçimlerine kadar geçen 5 yıllık CHP zihniyetinin ağır faturalarını uzun yıllar boyunca ödemek zorunda kaldı. Bizzat şahsımın İBB’ye seçildiğimde karşılaştığımız manzarayı anlatmaya kelimeler yetmez.

“Eser ve hizmet siyasetinde rakip tanımıyoruz”

“Türkiye’yi 21 yılda nasıl asırlık yatırımlarla buluşturduysak, şehirlerimizi içindeki insanlarıyla hayallerine kavuşmak bize nasip olacaktır” diyen Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın alametifarikası eser ve hizmet siyasetidir. Son 21 yılda bizimle yarışacak kimse çıkmadı. Eser ve hizmet siyasetinde rakip tanımıyoruz. 31 Mart akşamı Samsun’dan bir başka ses çıkacak. Ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde orada yaptığımız yatırımları özeti mahiyetinde olsa da anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU