Rusya, Ukrayna’da binlerce tankını kaybetmesinin ardından eski tankları yeniden hizmete aldı

Rusya geçen yıl 1120 tank kaybetti

Kiev yakınlarındaki bir Rus tankı / Fotoğraf: Reuters

Prestijli bir araştırma merkezi, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’da 3 binden fazla tank kaybettiğini, bunun da savaş öncesi toplam stokuna eşdeğer olduğunu belirtti. Araştırma merkezine göre, Rusya, yıllarca değiş tokuş yapmaya yetecek kadar düşük kaliteli zırhlı araca sahip.

Reuters’un haberine göre, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Ukrayna’nın da Şubat 2022’deki Rus işgalinden bu yana ağır kayıplar yaşadığını söylerken, ancak Batı’nın askeri stoklarını yenilemesinin, kaliteyi artırarak stok tutmasına olanak sağladığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savunma analistleri için önemli bir araştırma aracı olan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün yıllık askeri denge raporuna göre, Rusya, geçen yıl yaklaşık 1120 tank da dahil olmak üzere çok sayıda tank kaybettikten sonra bile savaşabilmek için Ukrayna’nın neredeyse iki katı kadar tanka sahip.

Enstitüde askeri yetenekler uzmanı olan Henry Boyd, tank değişimi olduğunda bile Rusya’nın neredeyse ‘başabaş noktası’na ulaştığını söyledi. Rusya’nın geçen yıl yaklaşık bin ila bin 500 ilave tankı hizmete soktuğu tahmin ediliyor.

Söz konusu tankların en fazla 200 tanesinin yeni üretildiğini, büyük çoğunluğunun ise güncellenmiş eski modeller olduğunu söyledi.

Raporda, “Moskova, bazen ayda 90 tanka ulaşabilen bir oranda binlerce eski tankı depodan çekerek nicelik yerine kaliteyi takas etmeyi başardı” ifadeleri yer aldı.

Rus stokları, Moskova’nın yaklaşık 3 yıl daha ağır kayıplara katlanmasına ve yeni ekipman üretme kabiliyeti ne olursa olsun, daha düşük teknik standartlara sahip olsa bile tankları yenilemesine olanak tanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU