Ünlü yönetmenden Tom Cruise'un gişe fiyaskosuyla ilgili açıklama

"Kendimi suçluyorum"

Eleştirmenler, aynı adlı romandan uyarlanan filmin konusunu zayıf bulsa da aksiyon sekanslarını ve Cruise'un performansını övmüştü (Paramount Pictures)

Asla Geri Dönme'nin (Jack Reacher: Never Go Back) yönetmeni Edward Zwick, filmin gişedeki kötü performansıyla ilgili konuştu.

Yönetmen Christopher McQuarrie'nin Lee Child'ın çok satan kitaplarından uyarladığı ilk Jack Reacher filmi 2012'de gösterime girmişti. 

Tom Cruise'un eski bir ordu müfettişi rolünde olduğu film, eleştirmenlerden bazı kötü yorumlar alsa da izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştı. 

2016 yapımı devam filminde Zwick, McQuarrie'den görevi devralarak yönetmen koltuğunda oturmuştu. 

Seriyi öldürdü

Asla Geri Dönme, eski ordu üssüne geri dönen Jack Reacher'ın, binbaşı Susan Turner'a kurulan komployu ortaya çıkararak masumiyetini kanıtlamaya çalışmasını merkeze almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film başarısız olmuş ve bununla da kalmayarak film serisini öldürmüştü.

71 yaşındaki yönetmen, yeni kaleme aldığı Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood (Başarılar, Fiyaskolar ve Diğer İllüzyonlar: Hollywood'daki Kırk Küsur Yılım) adlı kitabında filmin başarısızlığına da değindi.

Aksiyonun gişede çakılmasının tüm sorumluluğunu üstlenen yönetmen, hikayeye kendi yorumunu katma arzusunun izleyicileri uzaklaştırdığını itiraf etti.

"Sadece kendimi suçluyorum"

"Tom Cruise'la birlikte 2016'da çektiğimiz Asla Geri Dönme gişede fiyaskoyla sonuçlandı" diyen yönetmen, seyircinin Jack Reacher ve Ay'a Yolculuk (Paper Moon) karışımı bir filmden hoşlanacağını düşünürken hata ettiğini söyledi:

Sadece kendimi suçluyorum. Cobie Smulders'la çalışırken harika zaman geçirdim ve Tom'u romancı Lee Child'ın kahramanını tanımladığı gibi 1.90 cm boyunda olmadığı için kesinlikle suçlamıyorum. Tom birlikte üçüncü bir film yapmak için ararsa, kesinlikle kabul edeceğim.

Tahmini 60 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ilk Jack Reacher filmi gişede 218,3 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Hasılat ilk filme oranla düştü

Eleştirmenler filmi çok beğenmese de McQuarrie ve Cruise işbirliğinin izleyicilerin hoşuna gittiği açıktı. 

Devam filminin yine 60 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olduğu tahmin ediliyor. Buna karşılık Asla Geri Dönme dünya çapında yalnızca 162,1 milyon dolar kazanabildi.

Bu durum filmi finansal açıdan bir felaket haline getirmese de ilk filme kıyasla önemli bir düşüş anlamına geliyor.

Oscarlı Edward Zwick, Aşk Sarhoşu (Love & Other Drugs), Kanlı Elmas (Blood Diamond) ve İhtiras Rüzgarları (Legends of the Fall) gibi filmleriyle tanınıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU