David Fincher'ın 27 yıllık meşhur filmi dizi oluyor

Kült gerilimin başrollerinde Michael Douglas ve Sean Penn yer almıştı

Fincher, Oyun'u daha önce çekmeyi planlıyordu ancak Brad Pitt'in Yedi için uygun hale gelmesi bu projeyi öncelik haline getirmişti (Walt Disney Studios Motion Pictures)

Usta yönetmen David Fincher imzasını taşıyan Oyun (The Game), gösterime girmesinden neredeyse 30 yıl sonra yeniden çekiliyor.

Yedi kadar başarılı olamasa da çok beğenildi

1997 yapımı gerilim filmi, Michael Douglas'ın canlandırdığı Nicholas Van Orton adlı zengin yatırım bankerinin, kardeşi tarafından gizemli bir oyuna davet edilmesi ve bunun sonucunda ölümcül bir paranoya ağı ve karanlık sırların ortaya çıkmasını konu alıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sean Penn ve Deborah Kara Unger'ın da rol aldığı film, Fincher'ın bir önceki filmi Yedi'ye (Se7en) kıyasla gişede hayal kırıklığı yaratsa da olumlu eleştiriler almış ve sağlam bir hayran kitlesi edinerek kült statüsüne gelmişti.

Deadline, Çığlık'ın (Scream) yaratıcısı Kevin Williamson'ın Universal Television'la masaya oturarak bir dizi proje geliştirmek üzere yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Bu projelerden biri, Oyun'un tecrübeli yazarları John Brancato ve Michael Ferris'in geliştirdiği dizi uyarlaması.
 


Universal Television Başkanı Erin Underhill, "Kevin, hem büyük hem de küçük ekran için başarılı yapımlar üretme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip, üretken ve parlak bir yaratıcı" dedi:

Hazırladığı her şeye hayranlarının bayılacağını düşünüyoruz.

Diğer projelerinden farklı olarak, Oyun'un sadece televizyon için "geliştirme" aşamasında olduğu, şu anda belirli bir platforma ya da yazar ekibine sahip olmadığı belirtiliyor.

Fincher'ın pişmanlığı

61 yaşındaki Fincher, sağlam bir takipçi kitlesine sahip olmasına rağmen 27 yıllık filmini eleştirmişti. 

Üç kez Oscar'a aday gösterilen Amerikalı yönetmen, yapımcı eşi Ceán Chaffin'le filmi hiç çekmemesi gerektiği konusunda hemfikir bile olmuştu.

Fincher'ın gerilimle ilgili negatif düşüncelerine rağmen Roger Ebert gibi saygın eleştirmenlerden olumlu yorumlar almayı başarak film, 70 milyon dolarlık bütçesine karşılık gişede 109,4 milyon hasılat yapmıştı.


Independent Türkçe, Deadline, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU