Ses teli ameliyatı geçiren Jon Bon Jovi: "Tanrı yeteneğimi alıyormuş gibiydi"

Şarkıcı "Bugüne kadar burnuma giren tek şey parmağım, yani bunların hiçbirinin nedeni yok" diye espri yaptı

Jon Bon Jovi, 2 Şubat 2024'te Los Angeles'ta düzenlenen MusiCares Yılın Kişisi galasına katılıyor (AFP)

Jon Bon Jovi, geçirdiği "son teknoloji" ses teli ameliyatının ardından canlı performansa dönmesini değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022'de ameliyat olan 61 yaşındaki şarkıcı-şarkı yazarı, canlı şarkı söyleme yeteneğini kaybedebileceğinden korktuğunu söyledi.

Bon Jovi "Gerçek bir vokalist olduğum için kendimle gurur duyuyorum" dedi.

Pavarotti'yle şarkı söyledim. Nasıl şarkı söyleneceğini biliyorum, 40 yıl boyunca bu zanaat üzerine çalıştım. Ben sadece havlayan ve uluyan bir stilist değilim. Nasıl şarkı söyleneceğini biliyorum. Bu yüzden Tanrı yeteneğimi elimden alırken nedenini anlayamadım. Bugüne kadar burnuma giren tek şey parmağım, yani bunların hiçbirinin nedeni yok diye espri yapıyorum.

Bon Jovi, kendisi ve grubunun üne kavuşmasını konu alan yeni Hulu belgesel dizisi Thank You, Goodnight için Kaliforniya'nın Pasadena kentinde düzenlenen bir panelde konuştu.

Ses tellerinin ameliyattan önceki durumunu anlatan Bon Jovi "Ses tellerimden biri kelimenin tam anlamıyla zayıflamıştı. Ses tellerinizin paralel görünmesi gerekir. Başparmak kalınlığında olduklarını varsayalım, benimkilerden biri başparmak kalınlığındaydı, diğeriyse serçe parmak kalınlığında. Güçlü olan zayıf olanı kenara itiyordu. Zanaatım elimden alınıyordu" dedi.

Neyse ki teli yeniden oluşturmak için gerçekten son teknoloji bir implant yapabilen bir cerrah buldum. Süreç hâlâ devam ediyor ama dizinin ilerleyen bölümlerinde de söylediğim gibi; aletlerimi bir geri alabilsem... Geri kalanıyla başa çıkabilirim. Size şarkı yazabilirim. Herkes kadar iyi performans sergileyebilirim ama aletlerimi geri almam lazım.

19 buçuk aydır iyileşme sürecindeyim ve cuma gecesi ilk kez halk önünde şarkı söyledim. Cumartesi sabahı ilk kez kafamın içinde birden fazla ses olmadan uyandım. Sadece ben vardım.

Geçen cuma günü Bruce Springsteen'le birlikte canlı performans sergileyen Bon Jovi, müzikteki başarıları ve hayırseverlik çalışmaları nedeniyle MusiCares Yılın Kişisi onuruna layık görülmüştü.

Gotham Chopra'nın (Kobe Bryant's Muse, Man In The Arena) yönettiği 4 bölümlük belgesel dizisi Thank You, Goodnight, Bon Jovi ve grubunun şöhret basamaklarını tırmanışını izleyen ve 40 yıla yayılan kişisel video ve röportajları içeriyor.

Şarkı yazarlığına nasıl başladığını anlatan Bon Jovi, genç bir erkekken Taylor Swift'le aynı hayat deneyimlerine sahip olmadığını söyleyerek espri yaptı.

61 yaşındaki şarkıcı ve şarkı yazarı, "20 yaşında bir plak anlaşması yaptığım zaman lise dışında yazacak pek bir şeyim yoktu" dedi.

Ve Taylor [Swift] gibi sürekli birilerinden ayrılmıyordum...

Thank You, Goodnight 26 Nisan'da ABD'de Hulu'da ve uluslararası çapta da Disney+'ta gösterime girmeye hazırlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU