KKTC'de ilk kez "Mephedrone" uyuşturucusu ele geçirildi

Piyasaya sürülmeye hazır 11 Milyon TL değerinde yaklaşık 4 buçuk kilogram ağırlığında 7 farklı uyuşturucu türü ele geçirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir yılda polis Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerin 2023'de yaptığı operasyonlarda 280 kilogram uyuşturucu ele geçirerek rekor kırdı.

2022 yılında 122 kilo uyuşturucu ele geçirilmişti.
 

1.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Narkotikten başarılı operasyon 

KKTC polis narkotik ekipleri, uzun süredir teknik takip yaptığı Ukraynalı uyuşturucu satıcısını yakaladı.

Narkotik ekipleri Girne'de uzun süredir teknik takip sürdürdükleri Ukrayna asıllı uyuşturucu satıcısını başarılı bir operasyonla çökertti.
 

5 aylık takip başarı getirdi

Girne ve Lefkoşa'da yaklaşık 5 aydır yakın takipte olan Girne Narkotik, piyasaya sürülmeye hazır 11 Milyon TL değerinde yaklaşık 4 buçuk kilogram ağırlığında 7 farklı uyuşturucu türü ele geçirdi.
 

 

KKTC'de ilk! Dünya genelinde tehlike arz eden madde bulundu

Yapılan operasyonda Narkotik ekipleri KKTC'de ilk kez dünya genelinde tehlike arz eden "Mephedrone" türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

26 yaşındaki Ukrayna uyruklu Oleksii Pakholvhak tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.
 

2.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yapay zeka kullanılmış

Polis çavuşu Ahmet Bayram mahkemede verdiği ifadede zanlının sosyal medya üzerinden, yapay zeka kullanarak Girne ve çevresinde birçok konuma uyuşturucu attığını tespit ettiklerini söyledi.


Her türlü uyuşturucu mevcut

Polis, zanlının kaldığı sitenin özel güvenlik tarafından korunduğunu ve dün gece yapılan operasyon da 7 farklı türde 4 buçuk kilo uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.


İç-dış bağlantıları araştırılıyor

Ukrayna asıllı Oleksii Pakholvhak' ın iç-dış bağlantıları ile ilgili çok yönlü araştırma başlatılırken, mahkeme zanlının soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu  kalmasına karar verildi.

Polisin ülkedeki uyuşturucu ile ilgili birçok bağlantılarının da araştırıldığı öğrenildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU