Brad Pitt, Dünyanın En Seksi Erkeği seçilince "mutsuz olmuş"

Ünlü yönetmen, anı kitabında yıldız aktörle ilgili şaşırtıcı iddialarda bulundu

Anthony Hopkins'in de rol aldığı İhtiras Rüzgarları, dünya çapında 160,6 milyon dolar hasılat yapmıştı (TriStar Pictures)

Ünlü oyuncu Brad Pitt, People dergisi tarafından iki kez Yaşayan En Seksi Erkek seçilen çok az sayıdaki aktörden biri.

Ancak 1995'te derginin meşhur kapağını ilk kez süslediğinde, Pitt'in bu unvandan pek de memnun olmadığı iddia ediliyor.

"Ruh halini bozdu"

Şu anda 60 yaşında olan aktör, o dönemde bir önceki yılın iki büyük hit filminde rol almıştı: Vampirle Görüşme (Interview With The Vampire) ve İhtiras Rüzgarları (Legends Of The Fall).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1994 yapımı İhtiras Rüzgarları'nın Amerikalı yönetmeni Edward Zwick, yeni anı kitabında, seks sembolü olmanın Pitt'in ruh halini bozduğunu ileri sürdü.

71 yaşındaki Zwick, Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood (Başarılar, Fiyaskolar ve Diğer İllüzyonlar: Hollywood'daki Kırk Küsur Yılım) adlı kitabında "People onu Yılın En Seksi Erkeği seçtiğinde mutsuz oldu" diye yazdı.

Yönetmen anı kitabında Pitt'in "ne zaman derin duygular sergilemesini gerektiren bir sahne çekecek olsa sinirlendiğini" öne sürdü.

İşi bırakmak istemiş

Pitt, Tristan Ludlow rolününün ilk okuması sırasında o kadar kötü bir deneyim yaşamış ki menajerinin yönetmeni arayarak "Pitt'in ayrılmak istediğini söylediği" iddia ediliyor.

Zwick, Pitt'in "öfkelendiğinde patlamaya hazır" olduğunu ve canlandırdığı karakterin duygusallığı konusunda aktörle anlaşamadıklarını söyledi.

Brad duygularını kontrol altında tutan erkeklerle büyümüştü; İhtiras Rüzgarları romanının amacının bir erkeğin hayatının kederlerinin toplamı olduğuna inanıyordum. Yine de Brad'i kendini ortaya çıkarması için ne kadar zorladıysam o kadar direndi. Ben zorlamaya devam ettim ve Brad de başkaldırdı.

"Aptalca, utanç verici bir provokasyon"

Pitt'in performansını, onunla özel olarak konuşmak yerine film ekibinin önünde eleştirdiğinde sette gergin anlar yaşandığını hatırlatan Zwick, geriye dönüp baktığında bunu "aptalca, utanç verici bir provokasyon" diye nitelendiriyor.

Yapılması gereken, ekibe 5 dakika ara vermelerini söylemek ve ikimizin bunu konuşarak halletmesi olurdu. Ama kendimi gaddar bir anımdaydım ve merhamet gösterecek değildim.

Yönetmen Pitt'le ilgili "dobra, açık sözlü, eğlenceli ve büyük keyif alabilen bir insan" diyerek aktörü övdü: 

Elinden gelenin en iyisini yapmaya kendini tamamen adamış biriydi.


Independent Türkçe, Daily Mail, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU