Netflix listelerinin zirvesine yerleşen 2019 tarihli korku izleyenleri dehşete düşürdü

Sessiz Bir Yer'in senaristlerinin kaleminden çıkan ve sinemalarda çok kısıtlı gösterime giren film, bir grup genci takip eden maskeli katilleri anlatıyor

Korku filmi "Korku Evi", Netflix'te Birleşik Krallık film listesinin zirvesine yerleşti (Netflix)

Pek bilinmeyen 2019 yapımı korku filmi olan Kabus Evi (Haunt), Netflix'in Birleşik Krallık film listesinde zirveye yerleşti. İzleyiciler filmi "dehşet verici" diye nitelendiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film an itibarıyla animasyon filmi Orion and the Dark ve Kevin Hart'ın başrolündeki gerilim filmi Uçuk Bir İş (Lift) gibi Netflix orijinal yapımlarını geride bırakarak listenin zirvesinde yer alıyor. Ayrıca film, 18 Ocak Perşembe günü dijital yayın platformuna eklenen ve aralarında Jake Gyllenhaal'ın da olduğu daha fazla yıldız oyunculu aksiyon filmi Ambulans'ı (Ambulance) da geride bıraktı.

Kabus Evi'nin popülaritesi özellikle şoke edici çünkü 2019'da ABD'de son derece kısıtlı gösterime girmiş ve Birleşik Krallık'taki sinemalarda da hiç gösterilmemişti.

Kabus Evi, Cadılar Bayramı'nda kabuslarını gerçeğe dönüştürmeyi vaat eden bir perili ev turuna katılan 6 genci konu alıyor. Gençler içeri girdiklerinde, vaatlerin sahte olmadığını keşfediyor ve maskeli katillerden oluşan bir üçlü onları takip edip öldürüyor.

İzleyiciler filmin korkutuculuk seviyesi karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi.

Twitter/X'te bir kişi "Netflix'teki Korku Evi epey korkunç değil mi?" diye yazdı.

Başka bir kullanıcı da filmi öven bir tweet attı:

Şu anda oturmuş Netflix'te Kabus Evi'ni izliyorum, bana inanılmaz derecede anksiyete yaşatıyor. Korku evlerine ve elektrikli testerelere karşı yeni bir korkumun kilidini açtı.

Bir başka kişi de filmi "mutlaka izlenmeli" diye tanımladı.

Ancak filmin gerilimi bizi çok da şaşırtmamalı çünkü Kabus Evi'ni, 2018'in korku filmi Sessiz Bir Yer'in (A Quiet Place) de senaristleri olan Scott Beck ve Bryan Woods yazıp yönetti. John Krasinski ve Emily Blunt'ın başrollerini paylaştığı bu film 2018'in en büyük hitlerinden biriydi. Sadece 17 milyon dolarlık (yaklaşık 518 milyon TL) bir bütçeyle 341 milyon dolar (yaklaşık 10 milyar TL) hasılat elde etmişti. Devam filmi 2021'de gösterime girmişti. Bu yıl da bir prequel'in (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film -çn.) gösterime girmesi bekleniyor.

İkili 2023'te biraz daha az ses getiren ve Adam Driver'ın oynadığı bir dinozor filmi olan 65'i yazmıştı. 

Geçen hafta Netflix izleyicileri, platforma gelen ve anında yayın platformunun Birleşik Krallık film listesinde ilk sıraya yükselen "küçümsenen" Sandra Bullock komedisi Kayıp Şehir'e (The Lost City) övgüler yağdırdı.

Halihazırda Netflix'teki en popüler dizi, Sofia Vergara'nın gerçek hayattaki Kolombiyalı uyuşturucu baronu Griselda Blanco'yu canlandırdığı mini dizi Griselda.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU