Tarantino'nun son filminde hangi yıldızın rol alacağı açıklandı

Yönetmen Bir Zamanlar Hollywood'da'nın yıldızıyla yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor

(Reuters)

Quentin Tarantino'nun son filmi The Movie Critic'te Brad Pitt'le yeniden bir araya geleceği bildirildi.

Yönetmenin daha önce iki kez kadroya aldığı 60 yaşındaki yıldız, Nazi avını konu alan 2009 yapımı savaş filmi Soysuzlar Çetesi'nde (Inglourious Basterds) ve ünlü bir dublörü canlandırdığı 2019 yapımı Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filminde yer almıştı.

Pitt son filmdeki Cliff Booth rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline'da yer alan haberlere göre yeni film 2025'te gösterime girmeye hazırlanıyor olabilir. 

Yeni projeyle ilgili ayrıntılar yetersiz kalırken, Tarantino geçen yıl Cannes Film Festivali'nde yaptığı açıklamada filmin 1977'de geçeceğini ve "eskiden bir porno dergisinde film eleştirileri yazan, gerçekten yaşamış ama hiç ünlü olmamış bir adama dayanacağını" söylemişti.

Daha önce filmin konusunun, 1968'den 1991'e kadar New Yorker dergisinde film eleştirisi yazan, hayatını kaybetmiş Pauline Kael olabileceği söylentileri dolaşmıştı.

Geçmişte Kael'ı öven Tarantino, Kael'dan esinlenen Cinema Speculation adlı bir deneme kitabı yayımlamıştı.

Tarantino 10. filminden sonra emekli olacağını uzun zamandır söylüyor. Ucuz Roman'ın (Pulp Fiction) yönetmeni 2021'de, bir sonraki filminden sonra paydos etmeyi planladığını yinelemişti.

Bill Maher'a konuşan yönetmen "Sinema tarihini biliyorum ve sinemacılar bundan sonra daha iyiye gitmiyor" demişti.

Dile getirmek isteyeceğim, bir kamuoyu mahkemesinde veya yüksek mahkemede veya bunun gibi bir şeyde herhangi bir tartışmayı kazanacak bir sebebim yok.

Aynı zamanda 30 yıl boyunca çalışıp diğerleri kadar çok olmasa da benim kadar çok filmde çalışmak... Bu uzun bir kariyer. Bu gerçekten uzun bir kariyer.

Eşi Daniella Pick ve üç yaşındaki oğulları Leo'yla birlikte İsrail'de yaşayan Tarantino, kariyerine "sahip olduğu her şeyi, her bir şeyi" verdiğini söylemişti.

The Independent'tan Clarisse Loughrey, Bir Zamanlar Hollywood'da hakkındaki üç yıldızlı eleştirisinde "Quentin Tarantino'nun 2019'da söyleyecek neyi kaldı? Ucuz Roman'dan Jackie Brown'a kadar 1990'larda yaptığı işler, sinema dilini kullanma biçimimizde küçük bir devrim yarattı" demişti.

Bugünlerde onun etkisini her yerde görüyoruz; en büyük eleştirmenleri bile bunu inkar etmiyor. Ama bir sektörün tarihine çoktan kazınmışken o sektörde nasıl taze kalabilirsiniz? Ve sinema siz olmadan yoluna devam ettiğinde ne olur?

2015 yapımı Nefret Sekizlisi (The Hateful Eight) hem eleştirmenler hem de seyirciler tarafından karışık tepkilerle karşılandığında, bunlar adil sorular gibi görünüyordu. Şimdi, 9. (ve söylendiğine göre sondan bir önceki) filmi Bir Zamanlar... Hollywood'da filminde, Tarantino yaratıcılıkla ilgili bu güvensizlik fikirlerini dosdoğru ele alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU