Pharrell Williams ve Lego işbirliği: Hayatı film oluyor

Happy hitinin yapımcısı, hayatını konu alan filmle "türlere ve beklentilere" meydan okumayı amaçlıyor

(Reuters)

Pharrell Williams, hayatıyla ilgili alışılmadık bir film yapmak üzere The Lego Group'la işbirliği yapacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 yaşındaki müzisyen, "Happy", Robin Thicke'in "Blurred Lines"ı ve Kelis'in "Milkshake"i gibi uluslararası dev hitlerin arkasındaki en başarılı yapımcılardan biri.

Williams, Anthony Bourdain'in 2021 yapımı belgeseli Roadrunner ve Fred Rogers'ın 2018 yapımı belgeseli Won't You Be My Neighbor'la tanınan yönetmen Morgan Neville'la Piece by Piece üzerinde çalışıyor.

Filmin yapımcıları bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Hayatı hakkında geleneksel bir film yapmakla ilgilenmeyen Pharrell, hikayesini izleyicilerin hayal güçlerini özgür bırakacak bir şekilde anlatmak için yola çıktı.

Onun benzersiz vizyonundan yola çıkarak geliştirilen Piece by Piece, türlere ve beklentilere meydan okuyarak izleyicileri her şeyin mümkün olduğu bir Lego dünyasına götürüyor.

Williams yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu hikayeyi Lego tuğlalarıyla anlatmak gibi çılgın bir hayalim olduğunda, Morgan'dan daha iyi bir ortak hayal edemezdim. O bir efsane. Focus bizimle işbirliği yapmak istediği için minnettarım ve bunu dünyayla paylaşmaktan ve insanları evrenime davet etmekten onur duyuyorum.

Lego tuğlalarıyla bir şeyler inşa etmek bizi hayal gücümüzün peşinden gitmeye teşvik ediyor... Çocukken bu oyuncaklarla oynamanın hayatımla ilgili bir filme dönüşeceğini kim düşünebilirdi ki? Bu, başkalarının da bunu başarabileceğinin kanıtı.

Neville şöyle dedi:

5 yıl önce Pharrell Williams, hayatını Lego animasyonuyla anlatmasına yardım etme fikriyle bana geldi. Bu, bir saniye içinde bile bu yolculuğa çıkmak istediğimi bildiğim nadir anlardan biriydi.

Focus Features ve Lego Group'taki ortaklarımıza çılgın misyonumuza olan inançları için minnettarım. Yeni bir film türünü yaratmak üzere yaratıcı ortaklardan oluşan inanılmaz bir ekip kurduk. İnsanların bunu görmesi için sabırsızlanıyorum.

Focus Features'ın yöneticisi Peter Kujawski de şunları ekledi:

Pharrell Williams; müzik, sanat ve moda alanlarındaki etkisiyle küresel kültürü yadsınamaz bir neşe duygusuyla sürekli yeniden şekillendiren gerçek bir öncü.

Eşsiz Morgan Neville ve Lego markasının sınırsız yaratıcılığıyla işbirliği yaparak, Pharrell'in vizyoner ruhu tamamen benzersiz ve ilham verici bir şekilde hayata geçiyor. Bu film, herkesi dans etmeye, şarkı söylemeye ve dünyayı, hayal ettikleri gibi tuğla tuğla ve parça parça inşa etmeleri için seslerini kullanmaya teşvik edecek.

Piece by Piece, ABD'de 11 Ekim'de gösterime girecek.

Williams, Lego'dan ilham alan tek sanatçı değil. Ai Weiwei 2021'de The Independent'a şunları söylemişti:

Bence Lego'nun, Rembrandt'ın ya da Van Gogh'un boyalarından bir farkı yok. Eğer bugün hayatta olsalardı, Lego oynamayı çok severlerdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU