Coen Kardeşler korku filmiyle geri dönüyor: "Çok kanlı olacak"

Ethan Coen, "Eğer Kansız'ı sevdiyseniz, bence bundan da hoşlanacaksınız" diye takıldı

(Reuters)

Coen Kardeşler "çok kanlı" bir korku filmi çekmek için yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü yönetmen kardeşler en son 2018 yapımı Western antoloji filmi The Ballad of Buster Scruggs'ta birlikte çalışmıştı.

O zamandan bu yana Joel Coen, Denzel Washington'ın başrolünde oynadığı Shakespeare'in Macbeth uyarlamasını yaparken, Ethan Coen da eşi Tricia Cooke'la birlikte yazdığı ve Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan'la Beanie Feldstein'in rol aldığı yolculuk temalı komedi filmi Kaçak Kızlar'ı (Drive-Away Dolls) yakında vizyona sokacak.

Geçen cuma günü Norveç'in Tromso kentinde Kaçak Kızlar için düzenlenen soru-cevap etkinliğinde Ethan Coen, Joel'la birlikte yeni bir senaryo yazdıklarını ve filmin yönetmenliği için işbirliği yapmak üzere yeniden bir araya gelmeyi planladıklarını açıkladı.

"Bu saf bir korku filmi ve çok kanlı olacak" diyen Coen, filmin bazı yönlerden kardeşlerin ilk filmi 1984 yapımı şiddet dolu bir neo-noir olan Kansız'ı (Blood Simple) Kansız'ı (Blood Simple) anımsattığını da ima etti.

Coen, "Kansız'ı sevdiyseniz, bunun da hoşunuza gideceğini düşünüyorum" diye takılırken, Cooke da senaryonun "aşırı komik" olduğunu ekledi.

Coen ve Cooke'un, Kaçak Kızlar'dan sonra bir başka kara komedi filmi olan "Honey Don't!"la devam edecekleri kısa süre önce doğrulanmıştı. Bu proje onları yıldız Margaret Qualley'nin yanı sıra Aubrey Plaza ve Chris Evans'la yeniden bir araya getirecek. İddiaya göre film, Kaliforniya'nın Bakersfield şehrinde geçerken, Evans bir tarikat lideri rolünde yer alacak.

Coen ve Cooke daha önce 2022 yapımı müzik belgeseli Jerry Lee Lewis:Trouble in Mind'da birlikte çalışmışlardı. Ethan Coen o dönemde kardeşlerin ayrı projelere odaklanma kararını şu sözlerle açıklamıştı:

Çocukken bir yola çıkarsınız ve film yapmak istersiniz. Coşku ve hevesle "Hadi film yapalım" dersiniz. Ve ilk film gerçekten çok eğlencelidir.

Sonra ikinci film de çok eğlenceli olur, neredeyse ilki kadar. Ve 30 yılın ardından hâlâ eğlenceli olsa da eskisinden daha fazla bir iş oldu. Joel de aynı şekilde hissediyordu ama benim hissettiğim kadar değil.

Bu yaşlanmanın kaçınılmaz bir yan ürünü. Joel'le birlikte çektiğimiz son iki film prodüksiyon açısından gerçekten zordu. Yani gerçekten çok zordu. Bu yüzden yapmak zorunda değilseniz, belli bir noktada kendinize şunu soruyorsunuz: 'Bunu neden yapıyorum ki?'

The Independent, 2024'ün en çok beklenen 24 filmi listesine Kaçak Kızlar'ı dahil ederek şöyle yazdı:

Coen Kardeşler'in Ethan yarısı, Margaret Qualley ve Blockers'ın yıldızı Geraldine Viswanathan'ın gizemli bir çantayı ele geçirdikleri ve Pedro Pascal, Matt Damon'la Colman Domingo gibi isimlerin canlandırdığı dolandırıcılar ve suçlularla mücadele ettikleri lezbiyen temalı suç filminin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendi. Dürüst olmak gerekirse, bazı filmler kendi kendini pazarlayabiliyor.

Kaçak Kızlar, ABD'de 23 Şubat'ta gösterime girecek. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU