Murat Kurum: Bizim sözlerimiz 'öyle kollarını boşa sıvayanların' verdiği sözlere benzemez

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum Sultangazi'de ''Muhtarlar ve STK Buluşması'' programına katılarak konuşma yaptı

Fotoğraf: AA

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum Sultangazi'de yaptığı açıklamada; "Sizlere rahat bir nefes aldıracağız. Bundan sonra tüm sevdiklerinizle daha çok vakit geçireceksiniz. İstanbul’un keyfini doya doya çıkaracaksınız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 yıl içinde 39 ilçede komşuluk ilişkilerini odaklarına aldıkları 650 bin yeni konut yapacaklarını vurgulayan Kurum, "Sizler 'Biz bu evleri yapacak parayı nereden bulacağız?' diye kara kara düşünmeyeceksiniz. Korkularınızı hızlıca gidermek için, 'Yarısı Büyükşehirden' diyeceğiz, sizlere 700 bin lira hibe destek,100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz." diye konuştu.

Kurum, sahada yürüttüğü çalışmalarda iki tespitinin olduğunu, bunlardan birincisinin bıkkınlık, ikincisinin ise mutluluk olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

İstanbullular artık, CHP’li mevcut yönetimin sorumsuzluğundan illallah etmiştir. Ama aynı insanımız, gençlerimiz, kadınlarımız 'Yeniden Başlamanın Umuduyla' da dopdoludur, heyecanlıdır, coşkuludur. Ne demişler: 'Mutluluk paylaştıkça çoğalır.' Evet kardeşlerim, İstanbul'da mutluluk çoğalıyor. Bizim sözlerimiz "öyle kollarını boşa sıvayanların" verdiği sözlere benzemez. Biz de kollar bir kere sıvandı mı bir daha geri sarılmaz. O kollar artık bizim değil bu milletin koludur. O kollar gider afetzede kardeşlerimize sarılır. Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de, Antalya'da, Kastamonu'da Giresun'da ve daha birçok yerde; 365 bin yeni yuvaya dönüşür. Asrın felaketini yaşamış 11 ilimize derman olmak için, 3 ayda dünyada eşi görülmemiş bir başarıya imza atar, 180 bin yeni yuvanın inşasını başlatır. Milletin acısına ortak olur, milletin geleceğini kurar. Şimdi o kollar; 25 yıllık bir tecrübeyle; bir daha kapanmamak üzere yeniden sıvanmıştır. Ve İstanbul yeniden dirilişe geçene kadar, İstanbul yeniden yükselişe geçene kadar da kapanmayacaktır.

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU