1993'ten beri kayıp olan kişinin, seri katile kurban gittiği ortaya çıktı

1996'da Herb Baumeister'ın Indiana'daki evinden 10 binden fazla insan parçası çıkmıştı

Ağustos 1993'te kaybolduğu bildirilen Manuel Resendez (Hamilton County Adli Tabip Bürosu)

Seri katil Herb Baumeister'ın ABD'nin Indiana eyaletindeki evinde bulunan bir erkeğe ait kalıntıların kimliği yaklaşık 30 yıl sonra tespit edildi.

West Hamilton County Adli Tabip Bürosu perşembe günü yaptığı açıklamada, Indiana'daki Fox Hollow Çiftliği'nde bulunan bir başka kalıntı grubunda kimlik tespiti yapıldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBC News'a göre adli tabip, kalıntıların 1993'te kaybolduğu bildirilen 34 yaşındaki Manuel Resendez'e ait olduğunu açıkladı.

Dedektifler, aile üyelerinin geçen yılın başında verdiği örnek sayesinde kalıntıların kime ait olduğunu tespit edebildi.

Resendez'in kalıntıları, Baumeister'ın çiftliğinde bulunan yaklaşık 10 bin parça insan parçası arasında.

Adli tabiplik 2022'de kalıntıların kime ait olduğunu belirleme çabalarını yeniden başlatmış, Baumeister'ın aktif olduğu dönemde kaybolan genç erkeklerin yakınlarından DNA örnekleri göndermelerini istemeye başlamıştı.

Baumeister'ın erkekleri evine çekme amacıyla gey barlarını ziyaret ettiğine ve onları evinde öldürdüğüne inanılıyor. Kolluk kuvvetleri 1980'den bu yana ortadan kaybolan en az 16 erkekle Baumeister arasında bağlantı kurdu.

Arazisinde insan kalıntıları bulunmasının ardından Baumeister intihar etmişti. Polis onu kalıntılar hakkında hiçbir zaman sorgulayamadı.

Baumeister, polise onunla 1993'te bir gey barda tanıştığını söyleyen Tony Harris adlı bir adam tarafından suçlanmıştı. O zaman neredeyse Baumeister'ın kurbanı olacağını söylemişti.

Harris o dönemde dedektiflere, kendisini "Brian Smart" diye tanıtan Baumeister'la tanıştığını ve akşamı beraber geçirdikten sonra birlikte eve gittiklerini söylemişti.

Fox Hollow'daki araziye döndükten sonra iki adam seks yapmaya başlamış ve iddiaya göre Baumeister ilişki sırasında Harris'i bir havuz hortumuyla boğmaya çalışmıştı. Harris bayılmış gibi yapmasının, kaçmasına yetecek kadar, Baumeister'ın gardını düşürdüğünü söylemişti.

Harris'in arkadaşı Roger Goodlet de aynı dönemde ortadan kaybolmuştu. Harris, Goodlet'in Baumeister'ın kurbanlarından biri olduğuna inanıyor.

Yenilenen kimlik tespit çalışmaları, Ekim 2023'te bir grup kalıntının Allen Livingston'a ait olduğunun tespit edilmesiyle meyvesini vermişti. Livingston 1993'te 27 yaşındayken kaybolmuştu.

Livingston'ın kuzeni Eric Pranger, onun kaybolmasıyla ilgili soruşturmanın yeniden açılması için gösterilen çabaya öncülük etmişti.

NBC News'a, Livingston'ın akıbetini öğrenmenin "inişli çıkışlı bir duygu treni" olduğunu söylemişti.

Pranger, "Mutluyuz çünkü ne olduğunu öğrenip kimliğini tespit edebildik ama üzgünüz çünkü olayı kısmen yeniden yaşamak zorunda kaldık" demişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU