WWE'deki kirli çamaşırlar ortaya dökülünce kilit isim istifa etti

Cinsel saldırı iddiası, Vince McMahon'u bir kere daha çekilmeye zorladı

Ringde güreşme tecrübesi de olan McMahon'a yöneltilen suçlamalar arasında 2021 haziranında Connecticut'taki WWE merkezinde bir arkadaşıyla birlikte Janel Grant'e cinsel saldırı gerçekleştirdiği iddiası da var (AP)

ABD'nin profesyonel güreş temalı eğlence şirketi World Wrestling Entertainment (WWE) bu sefer gerçek bir skandalla gündem oldu. 

Eski çalışanlardan Janel Grant, şirketin sahiplerinden Vince McMahon'un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

43 yaşındaki Grant, işsiz olduğu ve borçlarla boğuştuğu 2019'da McMahon'un kendisine vaatler verdiğini iddia etti. Yetenekli güreşçileri organizasyona çekmek için McMahon'un kendisini pazarladığını da bildirdi. 

Dava açan Grant, 2019-2022 döneminde WWE'de çalışsa da "McMahon'un cinsel taleplerini karşılamakla mahvolmak arasında" bırakıldığını söyledi.  

78 yaşındaki McMahon, kendisi hakkındaki iddialar üzerine istifa etti. Dün yaptığı açıklamada bir yandan iddiaları reddederken diğer yandan WWE'nin sahibi olan TKO şirketinin icra kurulu başkanlığından çekildiğini duyurdu:

Daha önce söylediğim gibi Grant'in davası yalanlarla ve hiç gerçekleşmediği halde uydurulmuş şoke edici olaylarla dolu. İntikam güdecek şekilde gerçeği büküyor.

WWE Başkanı Nick Khan da şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda Vince McMahon'un TKO ya da WWE'de artık bir görev üstlenmeyeceğini doğruladı. 

WWE yönetim kurulu, McMahon'un "karşılıklı rızaya dayalı bir ilişki yaşadığı eski bir çalışanla 3 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardığı iddiası" hakkında soruşturma başlattığını 2022'de duyurmuştu. Yerine geçici süreyle kızı geçse de 2023 ocağında soruşturmanın bitmesiyle birlikte McMahon geri dönmüştü.

Grant, perşembe sunduğu dava dilekçesinde WWE'nin soruşturmasının "meseleyi halının altına süpürme" çabası olduğunu ve kendisiyle hiç temasa geçilmediğini söyledi. 

McMahon döneminde WWE, 180'den fazla ülkede 30 dilde yayımlanan programlar sunan bir medya devi haline geldi. 

 

Independent Türkçe, BBC, WSJ

DAHA FAZLA HABER OKU